Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Stanetu Rožmanu podelili priznanje za življenjsko delo na področju managementa

Objavljeno: Petek, 29.01.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Stane Rožman, prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020

Stane Rožman, prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020

Včeraj, 28. januarja, je potekalo januarsko srečanje Združenja Manager, na katerem je upravni odbor združenja podelil priznanje za življenjsko delo na področju managementa 2020 Stanetu Rožmanu, predsedniku uprave Nuklearne elektrarne Krško.

»Nagrado razumem in jo jemljem kot priznanje širši ekipi, ki je ustvarila prepoznavno podjetje. Je tudi potrditev dejstva, da jedrska energija postaja del rešitve okolja in planeta. Naš skupni izziv je to, kako ohraniti uravnoteženost skupnega življenjskega prostora. Dosežki vedno pridejo, če se pravočasno zavemo izzivov in priložnosti, ki jih ti prinašajo. Rezultati pa so odvisni od tega, kako znamo biti spoštljivi do narave, sodelovati in ohranjati medsebojno zaupanje in spoštovanje.« Več o prejemniku, ki NEK vodi že dobrih 32 let, tukaj.
Jadran Lenarčič, dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan

Jadran Lenarčič, dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan


Premier Janez Janša je na srečanju ocenil, da bo prva polovica leta glede epidemije in gospodarskega zagona v veliki meri podobna lanskemu letu, druga polovica pa bo bistveno boljša.

Medeja Lončar, predsednica Združenja Manager, se je v svojem nagovoru navezala na slovensko predsedovanje Evropski uniji in predlagala, da Slovenija evropske voditelje navduši z vrlinami sodobnih voditeljev in sposobnostjo učenja ter preobrazbe, ki je osrednja ambicija združenja v zasledovanju družbene blaginje. Predsednika vlade je pozvala, naj v pomembne odločitve vključi tudi managerke in managerje, ki vsakodnevno vodijo in usmerjajo tisoče ljudi, ker želijo prispevati tisto, kar vedo in znajo, ter tako pomagati, da bodo skupaj dosegli tisto, kar je za Slovenijo dobro.

Gost januarskega srečanja je bil tudi Jadran Lenarčič, dolgoletni direktor Instituta Jožef Stefan, ki se je v pogovoru dotaknil prihodnosti, vrednot in pomena sodelovanja različnih deležnikov v slovenski družbi.

Mladi manager 2020 je postal Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa, ki pravi, da so pri uspehu podjetja najpomembnejši zaposleni, fleksibilnost in zaupanje, pri vodenju pa je ključno spoznanje, da dosežkov ne moreš ustvariti sam, ampak za to potrebuješ odlično ekipo sodelavcev.

Priznanje Artemida, ki ga združenje podeljuje managerkam, ki so prebile stekleni strop in prvič prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v organizaciji, sta letos prejeli Mojca Leskovar, predsednica uprave družbe Thermana, in Nataša Kraškovic, direktorica družbe Alpeks Celje in Alpeks Gastro Zagreb.

Vir: Združenje Manager, foto: Andraž Kobe
« Nazaj na seznam