Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Strokovno usposabljanje o odličnosti v gastronomiji

Objavljeno: Petek, 20.12.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Center za podjetništvo in turizem Krško vas v okviru SPOT svetovanje Posavje vabi na strokovno usposabljanje »ODLIČNOST V GASTRONOMIJI«.

Slovenija bo postala Evropska gastronomska regija za leto 2021 in zato v Posavju na to temo organiziramo dvodnevno izobraževanje, namenjeno malim in srednjim podjetjem na področju turizma s ciljem dviga kakovosti gastronomske ponudbe. Izobraževanje bo potekalo predvsem praktično, torej z vključevanjem udeležencev pri posameznih sklopih in tematikah.
  • Z nami bo edina vinska akademičarka v širši regiji in direktorica kulinaričnega vodnika Gault & Millau Slovenija - Mira Semić.
  • Iz lokalnega okolja smo kot predavatelja izbrali dva priznana kuharja in sommelier-ja: Jureta Tomiča (Ošterija Debeluh) in Grega Repovža (Gostilna Repovž). 
  • Med svet piva nas bo popeljal Samo Žabkar iz Pivovarne Ressel, za pripravo jedi bo priskrbel glavni kuhar na posestvu Tri lučke - Dejan Mastnak. 
Lokacija: Posestvo Tri lučke, Sremič 23, 8270 Krško
Termin: 7. 1. 2020 od 15.00 do 19.30 in 8. 1. 2020 od 15.00 do 19.30
 
Torek, 7. 1. 2020 od 15.00 do 19.30
 
Tematika:
  • osnove senzorične analize vina, gostilniški bonton, kombinacija hrane in vina (poudarek na ribah)
  • Stili piva in kombinacija s hrano
Predavatelji: Mira Semić, Dejan Mastnak, Samo Žabkar
 
Sreda, 8.1. 2020 od 15.00 do 19.30
 
Tematika:
  • osnove strežbe ('service') hrane in pijače (oprema in gostinski interier, načini strežbe)
  • pomen izbire lokalnih dobaviteljev (kakovost surovin), pomen in oblikovanje vinske karte
Predavatelja: Jure Tomič, Grega Repovž
 
Usposabljanje je brezplačno, zaradi omejenega števila udeležencev pa se je na izobraževanje potrebno prijaviti do 31.12.2019 na elektronski naslov ksenja.kragl@cptkrsko.si ali na 051/655 936.
 
Vljudno vabljeni.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam