Časopis za pokrajino Posavje
30.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Študijski obisk podjetja Senseair (Švedska) v okviru projekta INNO INDUSTRY

Objavljeno: Četrtek, 24.06.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Slika1
V okviru projekta INNO INDUSTRY pod okriljem programa INTERREG EUROPE, v katerem Regionalna razvojna agencija Posavje sodeluje kot vodilni partner, je v torek, 22. 6. 2021, potekal virtualni študijski obisk podjetja Senseair na Švedskem. Srečanje je organiziral projektni partner RISE Research Institutes of Sweden.

V prvem delu so bili udeleženci seznanjeni z delovanjem podjetja, s produkti, ki jih ponujajo končnim kupcem, in primerom dobre prakse načina črpanja evropskih sredstev za namen raziskovanja in nadaljnjega razvoja podjetja. Senseair stremi k visoki strokovni usposobljenosti razvojnega oddelka in nenehni implementaciji najnovejših tehnologij.

V drugem delu je sledil virtualni ogled proizvodnje in razvoja produktov, predstavljeni so bili primeri dobre prakse avtomatizacije procesov in digitalizacije.

Naslednji študijski obiski so planirani v mesecih novembru 2021 (Portugalska) in januarju 2022 (Slovaška).

Po zaključenem obisku so se partnerji projekta srečali še na virtualnem sestanku in predstavili že izvedene in planirane aktivnosti za naslednje obdobje.

Več informacij o samem projektu lahko pridobite na spletni strani projekta INNO INDUSTRY ali na sedežu RRA Posavje, kontaktna oseba Urška Renko, email: urska.renko@rra-posavje.si ali 07 488 10 47.

Vir: RRA Posavje
« Nazaj na seznam