Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

TEB na slovesni prireditvi prejela pristopni certifikat DOD

Objavljeno: Četrtek, 19.05.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
ekvilib-podelitev-certifikatov-dod-2022-126

Direktor TEB Tomislav Malgaj s podeljevalcema

Termoelektrarna Brestanica (TEB) je ob koncu leta 2021 prejela pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec (DOD) za področje organizacijskega upravljanja s strani Inštituta Ekvilib. 16. maja 2022 pa je na Ljubljanskem gradu potekala slavnostna podelitev, na kateri je bilo podeljenih 50 certifikatov, od tega 6 naprednih.

Prejela so jih podjetja iz različnih panog javnega in zasebnega sektorja. Certifikate sta podeljevala Gašper Zakrajšek, vodja projekta Družbeno odgovoren delodajalec z Ekvilib Inštituta, in častna gostja Katja Rihar Bajuk, generalna direktorica direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela. Na podelitvi so se na govorniškem odru pridružili tudi Miro Smrekar, podpredsednik Združenja delodajalcev Slovenije, ki je poleg Gospodarske zbornice in Zveze svobodnih sindikatov partner projekta, Anita Hrast, direktorica IRDO inštituta in članica revizorskega sveta za podeljevanje certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, ter direktorica Biotehniškega izobraževalnega centra BIC Jasna Kržin Stepišnik, kot prejemnik naprednega certifikata.

V imenu TEB sta se podelitve udeležila direktor Tomislav Malgaj in Nina Ribič, vodja poslovnega sektorja TEB. Ob tem slovesnem dogodku se je direktor zahvalil zaposlenim, še posebej projektni skupini v sestavi Nina Ribič, Bojana Kranjc, Alenka Cehte, Martina Merlin, Borut Colarič in Aleš Štricelj, ki je speljala postopek pridobitve certifikata.

V TEB se zavedamo odgovornosti tako do zaposlenih kot do ciljnih javnosti ter do družbenega in naravnega okolja, v katerem delujemo. Zato temu posvečamo veliko pozornosti in z različnimi ukrepi krepimo družbeno odgovorno delovanje. Predvsem pa se zavedamo odgovornosti do zaposlenih, ki so pomemben člen pri doseganju zastavljenih ciljev. Dobro vzdušje ni samoumevno in zahteva pozornost vodstva, zato smo sprejeli številne ukrepe s področja družbeno odgovornega delovanja.

S pridobitvijo certifikata in dodatnimi ukrepi bomo nadgradili dosedanje družbeno odgovorne aktivnosti. Na teh temeljih želimo doseči večje zadovoljstvo zaposlenih in drugih deležnikov ter skupaj z njimi soustvarjati pogoje za trajnostni razvoj.

Vir: TEB
« Nazaj na seznam
»