Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi Komunala Brežice z uličnimi zbiralniki za e-odpadke in odpadne baterije

Objavljeno: Torek, 08.11.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Vseslovenskemu projektu ozaveščanja o pravilnem ravnanju z elektronskimi odpadki in odpadnimi baterijami LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, ki poteka pod okriljem družbe ZEOS in pod sloganom E-cikliraj, se je pridružilo tudi inovativno komunalno podjetje Komunala Brežice.

Skupaj s partnerji projekta bodo v četrtek, 10. novembra, ob 10. uri v Zbirno-reciklažnem centru Boršt predstavili projekt in predali v uporabo 30 uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije. Ti bodo tako po novem stali tudi v občinah Brežice, Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki.

Predstavniki izvajalcev lokalnih gospodarskih javnih služb in občin bodo s podpisom sprejeli ulične zbiralnike ter s simbolično oddajo e-odpadkov pospremili novo pridobitev. Poleg tega bodo predstavili lokalne projekte ozaveščanja o ločevanju odpadkov in spregovorili o najbolj perečih temah s tega področja. Sledila bo pogostitev.

Ulični zbiralniki že stojijo v Velenju z okolico, večjem delu Prekmurja, Celju in okoliških občinah, Slovenskih Konjicah, v občini Ptuj, Zasavju, Lenartu, v Kidričevem z okoliškimi občinami ter v nekaterih občinah na Gorenjskem. Do konca prihodnjega leta bo po vsej državi postavljenih več kot 500 zbiralnikov, vse lokacije pa se sproti označujejo na spletnem zemljevidu na spletni strani projekta.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam