Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešen test zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja v sklopu remonta NEK

Objavljeno: Petek, 30.04.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
teb

Termoelektrarna Brestanica (foto: TEB)

Termoelektrarna Brestanica (TEB) je v okviru načrtovanih aktivnosti v Nuklearni elektrarni Krško (NEK) v sklopu remonta v NEK 29. 4. 2021 uspešno izvedla testiranje plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja z otočnim napajanjem dela lastne rabe jedrske elektrarne.

Ob testu zagona plinskih agregatov iz breznapetostnega stanja sta bila v TEB aktivirana plinska agregata PB6 in PB2, ki sta po 16 minutah od zahteve za zagon pričela z oddajanjem potrebne električne energije v vzpostavljen energetski otok TEB - NEK. Test je bil izveden znotraj predvidenega časa 20 minut od zahteve za angažiranje plinskih enot do vzpostavitve napetosti v NEK, kjer so bile izvedene obremenitve agregatov v otočnem načinu obratovanja po protokolu testa. Test se je izvajal v skladu z navodili in postopki otočnega obratovanja TEB za pokrivanje nujne lastne rabe NEK.

S tem testom je TEB ponovno potrdila svojo vlogo pri zagotavljanju jedrske varnosti in dokazala, da lahko Nuklearni elektrarni Krško zanesljivo in nemoteno zagotavlja napajanje nujne lastne rabe.

Vir: TEB
« Nazaj na seznam