Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V četrtek spletni podjetniški dogodek o aktualnih izzivih ter črpanju sredstev za razvoj in digitalizacijo

Objavljeno: Torek, 15.12.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
V letošnjem letu, ko nas je vse zaznamovala epidemija, vstopamo v novo finančno perspektivo 2021–2027. Sloveniji bo v teh letih namenjenih kar 10,3 milijarde sredstev (nepovratnih in povratnih), kar je največ sredstev, odkar smo člani EU. Ključne tri usmeritve EU pri pripravi programa za črpanje sredstev so odporna, zelena in digitalna Evropa. Velik poudarek bo tudi na zdravstvenem sektorju in dolgotrajni oskrbi. Kako naj počrpamo več kot 10 milijard evrov? Smo podjetja pripravljena na novo finančno perspektivo?

Podjetniški dogodek AKTUALNI IZZIVI IN ČRPANJE SREDSTEV ZA RAZVOJ IN DIGITALIZACIJO bo potekal v četrtek, 17. 12. 2020, ob 11. uri preko spletne aplikacije ZOOM: https://zoom.us/j/9824383764?pwd=SHNaOStHSVVleGY5S09PSkdaRFBFQT09.

Predstavili bomo aktualne izzive regije in priložnosti črpanja sredstev 2021–2027, ki jih bosta predstavili v. d. direktorja Regionalne razvojne agencije Posavja ter vodja Oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice, pri čemer se bo slednja fokusirala na priložnosti, ki jih nosi lokalni finančni okvir za področje podjetništva. Drugi del podjetniškega dogodka bo namenjen praksi, in sicer prilagajanju spremembam v poslovanju, ki jih prinašajo izredne razmere, ter zaznanim odzivom podjetij. Torej, na kakšen način so in lahko podjetja pristopijo k novi realnosti poslovanja, kako ujeti pravi korak na poti digitalizacije, spoznati prednosti in priložnosti digitalizacije ter ne nazadnje, kje pridobiti sredstva za digitalizacijo. Izkušnje in primere dobrih praks črpanja sredstev bodo predstavili: Tiko pro d.o.o., podjetje, specializirano za črpanje EU-sredstev, ter podjetniki z inovativnimi idejami, ki bodo predstavili, kakšne možnosti sredstev so koristili za področje digitalizacije, kakšne rešitve ponujajo, kaj so zaznali kot prednost, ki jo nosi digitalizacija njihovega poslovanja. Predstavili se bodo predstavniki podjetja Furlan d.o.o., podjetja Flexkeeping, podjetja Predikat d.o.o. in Etrend d.o.o.

PROGRAM DOGODKA:
  • Pozdrav župana občine Brežice g. Ivana Molana & direktorice ZPTM Brežice Matejke Gerjevič: Priložnosti črpanja sredstev iz lokalnega proračuna Občine Brežice;
  • Patricia Čular, vodja Oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Občine Brežice, ter namestnik vodje, Roman Matjašič: Izzivi regije in priložnosti črpanja sredstev finančne perspektive 2021–2027;
  • mag. Nataša Šerbec, v. d. direktorice RRA Posavje: Kako nahraniti ideje z nepovratnimi sredstvi (finančni viri za digitalizacijo, izzivi pri prijavah na razpise);
  • Martina Anderlič, direktorica podjetja Tiko pro d.o.o.: Predstavitev dobrih praks s področja digitalizacije storitev in produktov: Flexkeeping, Luka Berger, ETREND d.o.o., Sašo Panić, Furlan Melita s.p., Franc Furlan, Predikat d.o.o., Peter Molan.
Dogodek je namenjen:
  • podjetnikom in podjetjem (ne glede na velikost in dejavnost, ki jo opravljajo),
  • potencialnim podjetnikom.
Udeležba na dogodku je brezplačna. Organizator dogodka je Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ob podpori Občine Brežice.

Še več podrobnosti pa tukaj.

Vir: CPT – Podjetniški center Brežice
« Nazaj na seznam