Časopis za pokrajino Posavje
15.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Krškem sedež obmejne policije?

Objavljeno: Ponedeljek, 22.02.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
stavbapukk (1)

Stavba nekdanje policijske uprave v Krškem (foto: arhiv PO)

KRŠKO - Jutri, v torek, 23.2.2021, bosta Krško obiskala minister za notranje zadeve Aleš Hojs in generalni direktor Policije dr. Anton Olaj s sodelavci. Sestanka se bodo udeležili tudi nekateri posavski župani in poslanci, tema razgovorov na Policijski postaji Krško naj bi bila usoda stavbe na CKŽ 55 a, ki je bila v lasti Ministrstva za javno upravo. V njej je bila do leta 2011 Policijska uprava Krško, ki jo je Vlada Boruta Pahorja ukinila. Ker si Posavje že dolgo prizadeva za vrnitev Policijske uprave v Krško, je vsak premik v tej smeri zanimiv in pomemben.

V  zadnjih letih oz. v aktualnem mandatu si je za to največ prizadeval poslanec (SNS) iz Krškega Dušan Šiško, ki je v zvezi s problematiko postavljal vprašanja in dajal pobude tako na odboru za notranje zadeve kot na rednih sejah Državnega zbora. Zato smo ga povprašali, ali se bo udeležil najavljenega sestanka oz. ali ta obisk pomeni, da se v zvezi z njegovo pobudo za vrnitev PU v Krško kaj premika.
Sisko_Dusan -DZ RS-portret

poslanec Dušan Šiško


 
"Drži, da sem večkrat, tako notranjega ministra kot ministra za javno upravo, že pod Šarčevo vlado spraševal glede vrnitve PU v Krško," je povedal Šiško in nadaljeval: "A treba je biti realen in se zavedati, da ta vrnitev vsaj kratkoročno ni mogoča. Moram reči, da pa je minister Hojs prisluhnil mojim razmišljanjem. Obljubil mi je, da bo poskrbel, da stavba na CKŽ ne bo več propadala in da ima rešitve, ki bi vsaj deloma popravile napako ministrice Katarine Kresal. Zato me je zelo razveselila informacija, ki sem jo dobil že pred novim letom, da naj bi imeli v Krškem sedež obmejne policije. Pričakujem, da se bomo na sestanku dogovorili, da po tolikih letih vendarle počakamo še nekaj mesecev in stavbo medtem obnovijo, nato pa vsaj eno institucijo pridobimo nazaj v Posavje. Moram še povedati, da me pri teh prizadevanjih ves čas podpira poslanec iz Sevnice Tomaž Lisec (SDS), ki bo prav tako sodeloval na sestanku."
 
B. M.
« Nazaj na seznam