Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V novi številki Posavskega obzornika lestvici top 50 posavskih podjetij

Objavljeno: Sreda, 13.10.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
TEB--MatMi-20210708-8460

Na vrhu lestvic so energetska podjetja (foto: M. M./arhiv PO).

Nova številka Posavskega obzornika, ki je izšla danes, 14. oktobra, že šesto leto prinaša lestvici največjih in najuspešnejših posavskih podjetij v minulem letu.

Kot boste lahko prebrali, na vrhu lestvic ni bistvenih sprememb, saj na njih 'kraljujejo' velika energetska podjetja, ki so nosilci in prispevajo levji delež tudi k skupnim rezultatom regijskega gospodarstva. Kljub zahtevnemu letu, ki ga je zaznamovala epidemija koronavirusa, so dobre poslovne rezultate zabeležili tudi denimo v kovinski, tekstilni, komunalno-gradbeni, papirniški in elektroindustriji, v trgovski dejavnosti itd. Akumuliran regijski dobiček se je še bolj skoncentriral v najuspešnejših 50 podjetjih v Posavju, znotraj regije pa je še bolj izrazita prevlada gospodarskih družb v občini Krško.

Lestvici in njuna analiza, vključno z izjavami nekaterih podjetij, ki jih najdemo na njih, so del jesenskih tematskih strani Podjetno Posavje, ki jih dopolnjujejo še predstavitve nekaterih uspešnih podjetij, denimo Avtohiše Radanovič, podjetij iz skupine Krah in Kmetijske trgovine Cerjak, pišemo tudi o programih aktivne politike zaposlovanja sevniške službe Zavoda RS za zaposlovanje ter o sistemu varnosti in zdravja pri delu v podjetju TPV Automotive.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»