Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V poslovodstvu GEN energije še mag. Nada Drobne Popović in dr. Bruno Glaser

Objavljeno: Ponedeljek, 01.07.2024    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
_RB_1253

Foto: arhiv PO

Nadzorni svet družbe GEN energija d.o.o. je ob upoštevanju, da se intenzivirajo aktivnosti na projektu JEK2 in da družba izvaja ambiciozno srednjeročno strategijo, soglasno sprejel odločitev, da z namenom obvladovanja kadrovskih poslovodskih tveganj poslovodstvo družbe GEN energija d.o.o. dopolni z dvema dodatnima članoma, kot to predvideva Akt o ustanovitvi družbe.

Na redni seji Nadzornega sveta GEN energija d.o.o. je tako nadzorni svet v poslovodstvo družbe imenoval mag. Nado Drobne Popović na mesto finančne direktorice družbe in dr. Bruna Glaserja na mesto poslovnega direktorja družbe. Oba nastopita štiriletni mandat s 1. 7. 2024. Generalni direktor družbe ostaja dr. Dejan Paravan.
 
Mag. Drobne Popović ima bogate izkušnje na različnih vodilnih delovnih mestih. V letih 2019-2023 je bila predsednica uprave družbe Petrol d.d., pred tem je bila 2 leti finančna direktorica v družbi Sij Acroni d.o.o. in 3 leta članica uprave SDH d.d.
 
Dr. Glaser ima dolgoletne izkušnje na področju jedrskih tehnologij. Od leta 1993 do 2019 je bil zaposlen v NEK, nazadnje kot vodja službe za analize in dovoljenja. Od leta 2019 dalje je zaposlen v družbi GEN energija d.o.o., kjer je Vodja sektorja za nove jedrske objekte in vodja projekta JEK2.
 
Nadzorni svet ocenjuje, da bosta oba novo imenovana člana poslovodstva s svojimi vodstvenimi ter strokovnimi izkušnjami in znanji lahko pomembno prispevala k razvoju in uspešnosti družbe in Skupine GEN.
 
Vir: Nadzorni svet družbe GEN energija d.o.o.
 
« Nazaj na seznam
»