Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V soboto dan tehnike, posvečen naravi prijazni prodelavi zelenjave in poljščin

Objavljeno: Četrtek, 06.07.2023    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Veliko Mrasevo-Kalce-Naklo-Dan_tehnike_2018 (73)

Dan tehnike, posvečen pridelavi zelenjave in poljščin, je nazadnje potekal pred petimi leti (foto: arhiv PO).

Kmetijsko gozdarski zavod Novo mesto v sodelovanju z Mestno občino Krško, Biotehniško fakulteto iz Ljubljane ter kmetijami Turk, Jurečič, Kramar, Jarkovič in Simončič po petih letih organizira Dan tehnike z delovnim naslovom "Naravi prijazna pridelava zelenjave in poljščin". Dogodek bo potekal v soboto, 8. julija, s pričetkom ob 9. uri na kmetijskih površinah namakalnega sistema Kalce - Naklo.

Prireditev se bo pričela s pozdravi gostiteljev in gostov, nato sledi predstavitev ponudbe vseh sodelujočih razstavljavcev, zatem pa vodeni prikazi delovanja kmetijske tehnike za pridelavo zelenjave, poljščin ter namakalnih sistemov s spremnimi komentarji strokovnjakov Biotehniške fakultete iz Ljubljane in Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, hkrati bodo potekala predstavitev poskusov Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, proizvodno-prodajnega programa razstavljavcev in ostalih sodelujočih na stojnicah ob prireditvenem prostoru. Zaključek prireditve je predviden ob 16. uri.

Ker bo večina prireditve potekala na njivskih površinah, organizatorji priporočajo primerno obutev in pokrivalo. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu. Poskrbljeno bo za hrano in primerno osvežitev.

P. P./vir: KGZ Novo mesto
« Nazaj na seznam
»