Časopis za pokrajino Posavje
9.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V sredo popoldne 1. turistični forum

Objavljeno: Torek, 04.02.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Brezice-vodovodni stolp
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice v sredo, 5. februarja, ob 17. uri v večnamenski dvorani Mladinskega centra Brežice organizira 1. turistični forum.

Globalni turizem že nekaj let zapored beleži povečano rast prihodov in prenočitev. Časi množičnega turizma so mimo, v ozadju je zaznana neverjetna rast velnesa, ki je paradni konj domačega turizma. Brežiški turizem je še do pred nekaj leti slonel izključno le na enem izjemnem ponudniku – Termah Čatež, kjer je bilo ustvarjenih praktično 99 % prihodov, nočitev in tudi dohodkov iz turizma. V zadnjih letih se prebuja vloga alternativne ponudbe, ki danes predstavlja že 10 % občinskega turističnega prometa, nasploh pa je turizem v dobri kondiciji in z vedno inovativnejšimi praksami vztrajno išče poti napredka.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino (ZPTM) stremi k medsektorski povezavi turizma ter vzpostavljanju ugodnih pogojev za mreženje in povezovanje turističnih ponudnikov. To sredo, 5. 2. 2020, s pričetkom ob 17. uri vabijo v večnamensko dvorano Mladinskega centra Brežice na 1. turistični forum, na katerem bodo govorniki predstavili prednosti vzpostavitve destinacije in kolektivne blagovne znamke, kako pridobiti sredstva za razvoj turizma in primer dobre prakse glamuroznega kampiranja, ki je postal globalni trend. K mreženju in pridobivanju novih znanj vljudno vabijo vse regionalne turistične ponudnike, predstavnike javnih služb in vse ostale zainteresirane.

Vir: ZPTM Brežice
 
« Nazaj na seznam