Časopis za pokrajino Posavje
25.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V torek spletna delavnica o razvoju butične ponudbe in varnih standardih

Objavljeno: Ponedeljek, 15.02.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
image003
S strani CPT Krško vabijo na tretjo od šestih delavnic v sklopu izobraževanja KREPITEV KOMPETENC ZAPOSLENIH V GOSTINSTVU IN TURIZMU. Pridružite se jim jutri, v torek, 16. 2. 2021, od 15.00 do 17.00, ko bodo govorili o razvoju butične ponudbe in varnih standardih ter predstavili Strategijo razvoja gastronomskega turizma v Posavju. Prijave na ksenja.kragl@cptkrsko.si.

O čem bodo govorili: Če kdaj, je zdaj, ko sta se svet in turizem za nekaj časa ustavila, najpomembneje premisliti našo dosedanjo pot in utrditi ali vzpostaviti temelje za prihodnost. Trenutne razmere, ki so turizmu, gostinstvu in kulturi zadale največji udarec v zgodovini, lahko izkoristimo za skupen dvig standardov, kakovosti in trajnosti storitev, za kar nam je ob organski in hitri rasti pogosto zmanjkovalo časa. Ohraniti moramo zaupanje vase in samozavest, da smo iz krize sposobni napredovati. Ekipa specializirane Agencije za razvoj in komunikcije v turizmu Nea Culpa je od začetka pandemije v stiku z globalnimi ponudniki storitev gostoljubja in njihovimi prilagoditvami. Direktorica Neja Petek in svetovalec Matic Kriter vam bosta predstavila učinkovito vpeljavo sprememb v poslovanju, trende in odgovorne potovalne standarde slovenskega turizma SLOVENIA GREEN & SAFE. Varnost je namreč postala ključni dejavnik sprejemanja odločitev gostov o naslednjem potovanju ali turistično-gostinski storitvi. V drugem delu se bosta predavatelja posvetila razvoju kakovostnejše in butične ponudbe z mislijo na našo deželo med gradovi Posavja. Za to je potrebno pravo ravnotežje med standardizacijo, personalizacijo in presežno osebno noto, ki jo premorejo vrhunski gostitelji.
 
Doc. dr. Marjetka Rangus iz Fakulteta za turizem, Univerze v Mariboru  bo predstavila Strategijo razvoja gastronomskega turizma v regiji Posavje, ki so jo pripravili s strokovnjaki in lokalnimi ponudniki gastronomije. V okviru predavanja bo predstavila ugotovitve iz analiz, ki so nastajale v okviru izdelave akcijskega načrta za razvoj gastronomskega turizma v Posavju in jih vzporedila z ugotovitvami glede bodočih potreb turističnega trga. Ugotovitve analiz, ki so nastajale pred pandemijo in aktualne študije kažejo, da trendi popandemične obnove le še poudarjajo že predhodno zaznane smeri razvoja gastronomskega turizma. V kratkem pregledu bo predstavila aktualnost in primernost zastavljenih ukrepov za nadaljnji gastronomski razvoj Posavja.

RRA Posavje je prijavila operacijo e-Gradovi Posavja, ki je bila prijavljena v sklopu Javnega razpisa za preoblikovanje turistične ponudbe v vodilnih turističnih destinacijah v letih 2020 in 2021 zaradi epidemije COVID-19. Operacijo financirata Republika Slovenija in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«, prednostne osi: »Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«; prednostne naložbe: »Razvoj in izvajanje novih poslovnih modelov na MSP, zlasti v zvezi z internacionalizacijo«; specifičnega cilja: »povečanje mednarodne konkurenčnosti MSP«.

Vir: CPT Krško
« Nazaj na seznam