Časopis za pokrajino Posavje
20.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Vipapu ponovno vzpostavljena proizvodnja časopisnega papirja

Objavljeno: Četrtek, 02.12.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSC_0126
Po štirimesečnem zastoju so v večernih urah na zadnji dan v novembru v tovarni Vipap Videm ponovno zagnali del proizvodnje. Trenutno je v obratovanju s proizvodnjo pogojena energetika in papirni stroj 3, na katerem izdelujejo časopisni papir, predvidoma v mesecu februarju pa naj bi stekla tudi proizvodnja na papirnem stroju 2, ki sicer ni v obratovanju že od meseca maja.

Pretežni del nujno potrebnih obratnih sredstev za zagon so uspeli pridobiti s kratkimi plačilnimi roki kupcev po odpremi, dočim še iščejo rešitve, kako vzpostaviti sodelovanje z novim poslovnim partnerjem, avstrijskim podjetjem Central National Gottesman Europ, ki je sicer pripravljen zakupiti 30 % proizvodnje, a na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Krškem Vipap z njim ne sme podpisati pogodbe, je povedala direktorica Milena Resnik (več v časopisu Posavski obzornik).

V tovarni je 280 zaposlenih, trenutno pa je v postopku zaposlovanja še šestih oseb, ki so se prijavile na zaposlitveni razpis in so jih ocenili, da so ustrezno kvalificirani in usposobljeni za opravljanje del.

B. M., foto: P. P.
« Nazaj na seznam
»