Časopis za pokrajino Posavje
5.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vesna Kemper imenovana za kadrovsko direktorico papirnice Vipap Videm Krško

Objavljeno: Sreda, 06.05.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSCF4509

Vipap Videm Krško

V papirnici Vipap Videm Krško so pod novim češkim lastnikom RIDG Holding začeli s postopkom prestrukturiranja. Za kadrovsko direktorico je bila imenovana 34-letna Vesna Kemper. Med drugim bo odgovorna za kadrovsko plat prestrukturiranja podjetja s skoraj 400 zaposlenimi ter vodila postopek modernizacije proizvodnje in stabiliziranja podjetja z vidika človeških virov.

Vesna Kemper, ki je bila prej zaposlena na DARS-u, namerava izboljšati fleksibilnost in medsebojno nadomeščanje skoraj 400 trenutno zaposlenih, vzpostaviti nov sistem kariernega razvoja in zagotoviti, da bo papirnica v prihodnje imela dovolj motiviranega in usposobljenega kadra. »Raven kompetenc moramo izboljšati zlasti v proizvodnji, tako da bodo zaposleni lahko opravljali širši nabor del in nalog kot prej ter se lažje medsebojno nadomeščali,« pravi nova kadrovska direktorica, ki je v Vipap Videm Krško prišla 1. marca. Prav tako meni, da je treba začeti sistematično delati na ugledu papirnice kot privlačnem delodajalcu.
Vesna Kemper

Nova kadrovska direktorica papirnice Vipap Videm Krško Vesna KemperVendar pa je Kemperjeva v zadnjih tednih morala naloge na področju kadrovskega prestrukturiranja postaviti v drugi plan. Zaradi pandemije novega koronavirusa se podjetje sooča z motnjami pri dobavi starega papirja, kar je povzročilo delno prekinitev proizvodnje. »Zato je morala približno tretjina zaposlenih začasno ostati doma, čakajoč na ponovno vzpostavitev proizvodnje in čimprejšnjo vrnitev v službo. Tako kot v Češki republiki je tudi slovenska vlada sprejela določene ukrepe, kot na primer povrnitev 80-odstotnega nadomestila plače za delavce na čakanju. Prav tako pa bo pokrila večji del prispevkov za vse, ki nadaljujejo z delom«.

Po pandemiji koronavirusa se bo prestrukturiranje podjetja nadaljevalo z vrednotenjem poslovnih in proizvodnih procesov in nato z njihovo reorganizacijo. V nadaljevanju podjetje načrtuje izboljšanje fleksibilnosti med zaposlenimi s pripravo novih opisov del in nalog. Prav tako namerava podpreti dodatno usposabljanje zaposlenih in njihov dolgoročni karierni razvoj. Poleg tega načrtuje prilagoditev sistema kariernega razvoja tako, da bodo zaposleni lahko napredovali ne le na osnovi izobrazbe temveč tudi na osnovi znanj, spretnosti in kompetenc.

Še več informacij pa v sporočilu za javnost.

Vir in foto: Vipap Videm Krško
« Nazaj na seznam