Časopis za pokrajino Posavje
19.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vesna Mirt – samostojna podjetnica leta 2018

Objavljeno: Četrtek, 12.04.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
DSCN0063 (2)

Vesna Mirt se je nagrade GZS razveselila, še posebej pa slike v njenih najljubših barvah.

4. aprila je potekalo v dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani srečanje slovenskih samostojnih podjetnic, kjer je prejela nagrado za najuspešnejšo podjetnico v kategoriji mikro in malih podjetij samostojna podjetnica z Blance – Vesna Mirt.

DSCN0090 (2)

V letošnjem letu je v domačem kraju odprla še hostel s petimi sobami, večnamenskim prostorom, kuhinjo in sanitarijami.

»Vesela sem, srečna, ganjena. Pravzaprav trenutno še ne znam opisati vseh občutkov. Preprosto lepo je, ko spoznaš, da so opazili tvoja prizadevanja. To kaže, da sem na pravi poti,« je skušala strniti prve vtise. »Priznam, ni vedno lahko,« je nato dodala in nadaljevala, da bi te nagrade ne dobila, če bi ne imela dobrega kolektiva. »S svojo ekipo šestih žensk sem prišla do priznanja, ki potrjuje mojo pot, mojo izbiro,« je poudarila. »Če gradiš na zaupanju, stvari tečejo tako, kot morajo, a imeti moraš tudi podporo družinskih članov, brez njih bi bilo težje. Meni stoji ves čas ob strani hči,« je še povedala.

Ob prejetem nazivu in praktičnih nagradah se je razveselila tudi umetniške slike večjega formata z idrijsko čipko, ki jo je z akrilom in drugimi materiali umestila na platno slikarka Nataša Matijaševič. »Ta slika, ki je naslikana v mojih najljubših barvah in izžareva moč, energijo, me bo vedno spominjala, da sem se pred leti pravilno odločila, ko sem odšla na samostojno podjetniško pot,« se je nasmehnila Mirtova in obudila tudi spomin na začetek samostojne poslovne poti. Le-ta se je pričela pred več kot tremi desetletji, ko se je odločila ob redni službi za popoldansko dopolnilno dejavnost, leta 2006 pa je postala samostojna podjetnica v trgovinski in čez nekaj let še v gostinski dejavnosti.

Za njena prizadevanja in na podlagi kazalcev uspešne poslovne poti ji je Gospodarska zbornica Slovenije na aprilskem srečanju 500 podjetnic podelila častni naziv »Podjetnica leta 2018« v kategoriji mikro in malih podjetij. Zanjo je bilo to prijetno presenečenje, saj se je dogodka udeležila brez kakršnih koli pričakovanj. Še naprej bo delala, kot je vajena, a svoje dejavnosti zaenkrat ne namerava več širiti.

Več o tem v časopisu Posavski obzornik, ki je izšel 12. aprila.

S. R.
« Nazaj na seznam