Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vino mlade vinogradnice izbrano za županovo vino

Objavljeno: Sobota, 07.03.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Vesna Simeonov (5)

Vesna Simeonov

Včeraj so 15. leto zapored izbrali županovo vino 2020, ki je ena od oblik promocije lokalne pridelave in ponudbe v strategiji razvoja turizma v občini Sevnica. Županovo vino 2020 ima status protokolarnega vina za različne priložnosti.

»Je domače, je pristno, je naše,« pravijo snovalci kolektivne blagovne znamke občine Sevnica, ki ponuja le najboljše in je odraz znanja, izkušenj ter pristnega stika roke z domačo zemljo in del tega je tudi vinska blagovna znamka Županovo vino, ki je skozi leta postalo pomemben povezovalec ter promotor lokalne ponudbe. Pridelovalka letošnjega županovega vina je postala vinogradnica Vesna Simeonov iz Zgornjih Vodal pri Tržišču, ki je članica Društva vinogradnikov Malkovec ter mlada prevzemnica kmetije. Kot županovo vino 2020 je bila izbrana suha bela zvrst, letnika 2019. 

Uspešno povezovanje lokalnih pridelovalcev in predelovalcev dobrin ter gostinskih ponudnikov in drugih z gastronomijo povezanih deležnikov je mogoče le z aktivnim sodelovanjem, zato je na temo povezovanja v lokalni gastronomiji potekal tudi pogovorni večer v Kulturni dvorani Šentjanž, v katerem so sodelovali: domačin Grega Repovž z ekološke kmetije, domačije, trgovine in gostilne Repovž, nosilec dopolnine dejavnosti na domači kmetiji v Šentjanžu Miloš Majcen, vinar David Kozinc iz Dolnjih Impolj pri Studencu, 24. vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin, sevniški župan Srečko Ocvirk in državni sekretar iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek. Pogovor je vodil Gregor Trebušak.

Dogodek so z nastopom obogatile pevke vokalne skupine Fortuna iz Šentjanža.

S. R., foto: N. Nemec


 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki