Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vipap Videm Krško širi nabor izdelkov in se posodoblja

Objavljeno: Ponedeljek, 20.07.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DSCF4509

Vipap Videm Krško

Novi češki lastnik največje slovenske papirnice Vipap Videm Krško kljub koronavirusnim razmeram še naprej prestrukturira podjetje. Konzorcij RIDG Holding, ki ga sestavljajo Portiva, IPIDC, KRPA in investicijski klub, bo v okviru prestrukturiranja investiral več kot 9 milijonov evrov v sodobne tehnologije za proizvodnjo embalaže za živila. Papirnica Vipap Videm Krško bo razširila svoj portfelj izdelkov, dosegla večjo prožnost in postala bolj konkurenčna.

Delež časopisnega papirja v proizvodnji naj bi v prihodnjih letih upadal. Medtem ko je do zdaj predstavljal 90 % proizvodnje Vipap Videm Krško, se bo v treh letih ta delež zmanjšal za polovico. »Pravilnost nove strategije z večjim poudarkom na papirju za pakiranje živil je bila potrjena v času koronavirusne krize, ko je ta segment vzdrževal stabilno povpraševanje na trgu,« meni Petr Domin, predsednik uprave Vipap Videm Krško. Izboljšanje konkurenčnosti podjetja nakazuje tudi pričakovan konec močnih nihanj na trgu recikliranega papirja, ki je glavna vhodna surovina papirnice Vipap.
 
RIDG Holding je lani prevzel slovensko papirnico, podjetje pod njenim vodstvom pa je koledarsko leto končalo z občutno pozitivnim poslovnim EBITDA v višini 7 milijonov EUR in pozitivnim denarnim tokom. »Nakup papirnice Vipap Videm Krško vidimo kot strateško in dolgoročno zadevo. Zato smo se odločili za strukturne spremembe in vlagamo v sodobne tehnologije, ki bodo podjetju pomagale bolje odzivati ​​se na razvoj na trgu in mu zagotavljale dovolj priložnosti za trajnostno rast,« pa poudarja Pavel Svoreň, izvršni direktor Portiva Investment Group, ki je del konzorcija RIDG.

Več v sporočilu za javnost.

Vir: Vipap
« Nazaj na seznam