Časopis za pokrajino Posavje
4.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Vulkanizerstvo Furlan obeležilo 25 let delovanja

Objavljeno: Nedelja, 26.05.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
25_let_vulkanizerstva_furlan20

Zaposleni v podjetju Vulkanizerstvo Furlan so se poveselili ob 25-letnici delovanja podjetja.

Minulo soboto je podjetje Vulkanizerstvo Furlan iz Dobove z dnevom odprtih vrat na sedežu podjetja v Mihalovcu pri Dobovi, na katerega so poleg zaposlenih in njihovih družin povabili tudi vse njihove kupce in tiste, ki to še nameravajo postati, obeležilo 25 let delovanja.

25_let_vulkanizerstva_furlan33

Direktor in ustanovitelj podjetja Franc Furlan

Kot nam je zaupal direktor in ustanovitelj podjetja Franc Furlan, je leta 1994 začel sam, doma v garaži, nato se je podjetje začelo širiti, tako na področju delovanja kot zaposlenih, tako da jih je danes že več kot 30. »Moč našega podjetja je v tem, da smo družinsko podjetje in da je nekaj zaposlenih z nami že skorajda od začetka,« je povedal in omenil, da je med zaposlenimi največ domačinov iz Dobove in brežiške občine. Od prvega dneva dalje je nepogrešljiva v podjetju njegova žena Melita, ki ji gredo vse zasluge, da je Vulkanizerstvo Furlan tako uspešno, kot je. Glavna pridobitna dejavnost podjetja je vulkanizerstvo – prodaja gum in platišč, zaradi gospodarske krize pred leti so bili po njegovih besedah primorani razširiti svojo dejavnost še na avtopralnico, mehaniko ter gume za delovne stroje in traktorje. »Ni gume, ki se je pri nas ne bi dalo dobiti,« poudarja Furlan, »če nimamo na zalogi, naročimo v kratkih dobavnih rokih iz Evrope oz. celega sveta.« Kot še pravi, se podjetje se nahaja na 4000 kvadratnih metrov servisnih površin in 10.000 kvadratnih metrov zelenih površin, ima pa še kilometer oddaljeno skladišče.

25_let_vulkanizerstva_furlan02

Na voljo je bila tudi vožnja z električnimi kolesi.

Letno prodajo 100 tisoč gum, opravka pa imajo s približno 250 tisoč strankami. Njihov prvi glavni kupec je Hrvaška, sledijo Slovenija, BiH, Srbija, Madžarska, Slovaška, Avstrija, Italija. Njihov trg je torej že nekaj časa mednarodni. Velik poudarek dajejo tudi na internetno trgovino. Med uspehi, ki jih velja izpostaviti v tem obdobju, Furlan navaja, da so že 15. leto Goodyear partner, kar zanje pomeni zelo prestižno nagrado, imajo tudi licenco »run-flat« pnevmatik. Njihovi zaposleni se udeležujejo različnih sejmov in testiranj, kar je bistvenega pomena pri pravilnem svetovanju o izbiri pnevmatik. Podjetje je povezano tudi s ŠC Krško-Sevnica, od koder mlade, nadobudne kadre vzamejo na prakso, največ med počitnicami, s čimer jim zagotovijo počitniško delo, kar nekaj med njimi pa je po uspešnem izobraževalnem procesu tudi ostalo v podjetju. Kot še pravi Furlan, imajo v prihodnosti še veliko načrtov in idej, »najpomembneje pa je, da ostanemo vodilni v znanju, kar se tiče gumarstva, podvozja vozila, popravil. Naše podjetje je namreč poznano daleč naokoli po tem, da imamo veliko zalogo in znanje.«

Dan odprtih vrat so zaključili s srečanjem in pogostitvijo zaposlenih ter njihovih družinskih članov, tistim z najdaljšim stažem v podjetju (skoraj vseh 25 let), so se zahvalili tudi s posebnimi nagradami.

R. R., foto: R. R. in Vulkanizerstvo Furlan
« Nazaj na seznam