Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z "Okolju prijazno svečko za dober namen" zbrali sredstva za Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja

Objavljeno: Petek, 20.11.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
IMG_7919

Ob predaji donacije

Družba Kostak je v sodelovanju z Zavodom Knof tudi v letošnjem letu pred 1. novembrom ponudila obiskovalcem pokopališč v občini Krško možnost uporabe odgovornih lesenih sveč namesto običajnih. Okolju prijazna lesena svečka je našla svoj prostor pri občanih, saj se je poslužuje vedno večje število uporabnikov. S tem skupaj prispevamo k zmanjševanju količine odpadnih nagrobnih sveč, hkrati pa naredimo nekaj dobrega tudi za druge. Letos je bilo v akciji zbranih 980,93 EUR, ki so jih namenili Društvu za boj proti raku Posavja in Obsotelja.   

IMG_7932

Dobro svečko za dober namen so podprli tudi občani

Samantha Zobec, vodja Pogrebno-pokopališke službe, je sredstva v spremstvu sodelavca Joškota Gorenca in predstavnika Zavoda Knof Ivana Žganca v četrtek, 19. novembra, predala predsednici društva dr. Alenki Krenčič Zagode in podpredsednici društva Vladimiri Tomšič. Darja Modic, pomočnica direktorja Sektorja komunale, pa je v imenu družbe Kostak predstavnicama društva predala še dodatno donacijo v višini 1.000 EUR kot podporo pri izvajanju preventivnih programov. 

Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja že več kot 30 let izobražuje člane in njihove svojce ter izvaja preventivne programe za boj proti raku. V času, ko je največ pozornosti tako v družbi kot zdravstvu namenjeno koronavirusu, je pomembno, da se ne pozabi tudi na druge težke bolezni. Zgodnje prepoznavanje in pravočasno zdravljenje rakavih bolezni je ključno oziroma kot pravi slogan društva: »Za naše skupno zdravje – ne umrimo zaradi sramu. Več znanja – manj raka.«

Vsem, ki ste s svojim prispevkom sodelovali v akciji Okolju prijazna svečka za dober namen, se v družbi Kostak in Zavodu Knof zahvaljujejo. Zahvaljujejo se tudi Cvetličarni Kerin in družbi HPG za pomoč pri distribuciji  svečk. 

Vir: Kostak Krško
« Nazaj na seznam
»