Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z razvojem zaposlenih napreduje tudi podjetje TPV Automotive

Objavljeno: Četrtek, 15.09.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
TPV Automotive_obisk dijakov-Sentlenart

Obisk dijakov ŠC Krško-Sevnica v podjetju TPV Automotive

V podjetju TPV Automotive d.o.o. se s selitvijo sedeža podjetja v Brezino tako v brežiški občini kot tudi širše odpirajo možnosti večjega števila zaposlitev. Med bodočimi zaposlenimi bo zagotovo tudi kak tak, ki je tam opravljal prakso ali bil štipendist podjetja. Le-to veliko pozornosti posveča tudi razvoju in nadgrajevanju znanja svojih zaposlenih.

Po besedah direktorice za kadre Janje Ivanetič Novinec želijo mlade za delo v njihovem podjetju pritegniti že med obdobjem šolanja, da se seznanijo ne samo s teorijo v šolskem izobraževanju, ampak tudi s prakso, zato TPV Automotive nudi srednješolcem in študentom opravljanje prakse v podjetju, kjer z mentorjem pridobijo dragocene prve delovne izkušnje. TPV Automotive že več let razpisuje tudi štipendije za strokovne smeri strojništva, elektrotehnike, informatike, mehatronike, orodjarje ipd. »Dijakom in študentom nudimo obvezne prakse v podjetju ter mentorstvo pri izdelavi diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog. V teh nalogah in s prakso mladi rešujejo konkretne izzive v okviru svojega dela v TPV Automotive. Na takšen način mladi spoznajo podjetje, bodoče sodelavce in delo, zato je nadaljnji prehod v zaposlitev po šolanju zelo enostaven. Tudi za vse druge potencialne kandidate imamo vedno odprte možnosti, saj lahko vedno pokličejo, pridejo v podjetje na informativni pogovor ali nam pošljejo svojo prošnjo za zaposlitev preko naše spletne strani ali po pošti,« pojasnjuje kadrovska direktorica in dodaja, da najbolj iščejo profile s področja strojništva, elektrotehnike, informatike, robotike, mehatronike, orodjarje ipd. Vse, ki iščejo nove zaposlitvene priložnosti, v podjetju vabijo, da spremljajo objave razpisanih delovnih mest na njihovi spletni strani, kjer je trenutno objavljenih več kot 30 razpisov.

TPV Automotive na kariernem sejmu

V letošnjem letu so na obisk in ogled tehnološko najnaprednejših tovarn povabili 100 dijakov Šolskega centra Krško-Sevnica, ki so jim predstavili možnosti kariernega razvoja, štipendij in zaposlitev. Ob tem so jih seznanili s svojim delom, razvojnim sodelovanjem TPV Automotive s svojimi kupci, kot so BMW, Volvo, Daimler idr., in jim predstavili posamezne proizvodne procese. Prav tako sodelujejo z različnimi fakultetami, ki jih obiskujejo mladi iz Posavja in širše, ter Razvojnim centrom Posavje. Ker so mladi iz Posavja izpostavili, da želijo ostati in delati v Posavju, bo podjetje TPV Automotive z namenom lažje vzpostavitve stikov z mladimi iz Posavja 29. septembra 2022 sodelovalo tudi na Posavskem kariernem sejmu v Brežicah, kjer bodo kot delodajalec mladim predstavili karierne možnosti v podjetju. »Vabljeni ste vsi osnovnošolci, srednješolci, študentje ter iskalci zaposlitve in novih izzivov,« vabi Janja Ivanetič Novinec.

Razvoj vseh zaposlenih v podjetju TPV Automotive se prične že z vstopom v podjetje, ko vsakdo dobi mentorja in individualni program usposabljanja. »S tem se novi sodelavec seznani s podjetjem in specifičnimi nalogami delovnega mesta. Ker so možnosti napredovanj v podjetju vedno odprte, se prepoznajo talenti, ki lahko napredujejo na bolj zahtevna delovna mesta kot tudi na druga področja dela, za katera izkažejo interes. Ob tem pa jim prav tako pripravimo individualne programe usposabljanj za prehod na nova delovna mesta,« razlaga sogovornica ter še dodaja, da se je v podjetju s skrbnim načrtovanjem v preteklosti vzpostavil sistem Letnih osebnih pogovorov in Razvojnih pogovorov, s katerimi stremijo tudi k razvoju kadrov. »Zavedamo se, da z nadgrajevanjem znanja zaposlenih napreduje tudi podjetje, zato podpiramo študij ob delu, zaposleni pa lahko napredujejo tudi preko sistema priznavanja interne strokovne kvalifikacije – višje stopnje strokovnosti, ki so si jo pridobili skozi delovne izkušnje, izobraževanja in usposabljanja ter dokazovanja znanja, strokovnosti, sposobnosti, veščin in spretnosti pri tekočem delovanju v podjetju,« še poudari kadrovska direktorica.
Andreja Turk

Andreja Turk

Andreja Turk, raziskovalka površinske zaščite: V podjetju TPV Automotive sem se zaposlila januarja letos kot raziskovalka površinske zaščite v kemijskem laboratoriju oddelka za površinsko zaščito. V svoj krog me je toplo sprejela odlična ekipa zelo kvalificiranih ljudi, ki so mi bili vedno na voljo za vsa moja vprašanja. Najprej sem opravila proces usposabljanja, ki je trajal pol leta, v tem času sem imela na voljo super mentorico, ki mi je jasno predstavila moje naloge in me seznanila s procesom delovanja lakirnice. To mi je bilo zelo všeč, saj sem s tem pridobila močne temelje, na podlagi katerih lahko zdaj svoje znanje gradim naprej. Veliko mi je pomenilo, da sem lahko že v času uvajanja sama organizirala in vodila zadane naloge ter s tem pridobila nove kompetence. Trenutno sem poleg dela raziskovalke začela opravljati še naloge s področja varstva okolja, kar mi predstavlja strokovni izziv, saj je delovanje podjetja v skladu z obsežno okoljsko zakonodajo bistvenega pomena, vendar mi podjetje omogoča dodatna strokovna izobraževanja in podporo, kar je pomemben korak za razvoj.

Uros Repše

Uroš Repše

Uroš Repše, skrbnik poslovno-informacijskega sistema: K zaposlitvi v TPV Automotive me pritegnilo predvsem to, da so razvojno usmerjeno podjetje, ki veliko dela na vpeljavi najnovejših tehnologij in programskih rešitev. Najbolj mi je všeč kolektiv, v katerem je vzdušje zelo sproščeno in spodbudno. Veseli me, da so me že od samega začetka vključili v zanimive delovne izzive, pri katerih pa so vedno na razpolago tudi mentorji in ostali del ekipe, ki med sabo tesno sodelujejo. Sodelavci imajo veliko izkušenj, tako od njih lahko pridobim veliko novega znanja. Zelo tudi cenim, da podjetje z izobraževanji in podobnimi aktivnostmi dobro skrbi za razvoj zaposlenih. Ker prihajam iz Posavja, mi zelo ustreza tudi, da se je podjetje junija iz Novega mesta preselilo v Brežice.

Rok Retelj, foto: arhiv podjetja

Prispevek je objavljen v današnji številki Posavskega obzornika.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»