Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Z ribami obogatena ponudba na Kmečki tržnici Sevnica

Objavljeno: Petek, 19.03.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
Riba je IN, trznica (18)

Vabljiva razstava ribjih jedi

Partnerji v projektu Riba je IN so prvo soboto v marcu pripravili na sevniški kmečki tržnici vabljivo razstavo ribjih jedi ter med obiskovalce razdelili 100 brezplačnih paketov ribjih izdelkov – filejev rib in namazov v primerni embalaži, ki so ji dodali še zanimive ribje recepte.

»Cilj projekta je okrepiti zanimanje za oskrbo z ribami in ribjimi izdelki, s tem pa ozaveščati o pomenu rib v zdravi prehrani,« pojasni ob obisku tržnice Vlasta Kuzmički, vodja oddelka za gospodarstvo na Občini Sevnica, vtise z dogodka pa za našo medijsko hišo strneta Ana Žugič in Majda Jazbec, predsednici kostanjeviškega in sevniškega društva kmečkih žena.

Riba je IN, trznica (21)

Obiskovalca kmečke tržnice v Sevnici s podarjenima paketoma ribjih izdelkov.

»Vsi živimo ob rekah in potokih, ribe so na voljo, so zdrave in dobro jih je čim večkrat vključiti v prehrano. Ribe je mogoče pripraviti na veliko različnih načinov in to smo skušale predstaviti obiskovalcem tržnice, ki so se odzvali z vprašanji, kje lahko kupijo ribe, kako naj jih pripravijo ... Mislim, da smo s tem srečanjem na tržnici dosegli namen,« pove Žugičeva in doda, da je sodelovanje v projektu Riba je IN prinesel mnogo prijetnih izkušenj, povezovanj in sodelovanj ter novih znanj. Dober obisk in zanimanje za ribje jedi je navdušil tudi Jazbečevo, ki jo veseli, da so na voljo sveže ribe vsako soboto tudi v ribogojnici v bližini kmečke tržnice. »Gre za ribe iz našega lokalnega okolja,« pojasni.

Jutri, 20. marca, bo v okviru projekta Riba je IN ponovno na Kmečki tržnici Sevnica podarjenih 100 brezplačnih paketov ribjih izdelkov, na ogled pa bo tudi razstava ribjih jedi.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam