Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za čiščenje občine Brežice se je odločilo več kot 400 prostovoljcev

Objavljeno: Ponedeljek, 29.03.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
Člani Ribiške družine Brežice so očistili brežine Save (Foto Ribiška družina Brežice)

Člani Ribiške družine Brežice so očistili brežine Save (foto: RD Brežice).

V Komunali Brežice zaradi epidemioloških razmer letos niso nastopili kot organizator čistilne akcije »Očistimo Brežice«. »Ker so se na nas obračali skrbni občani, ki so želeli poskrbeti za čisto in urejeno okolje, smo jim omogočili prevzem rokavic in vreč za odpadke ter odvoz zbranih odpadkov z določenih lokacij,« je povedala mag. Jadranka Novoselc, direktorica Komunale Brežice.

Uporabniki lahko enkrat letno naročijo odvoz kosovnega odpada. Odpadki ne sodijo v naravo (Foto Dar

Uporabniki lahko enkrat letno naročijo odvoz kosovnega odpada. Odpadki ne sodijo v naravo (foto: Darjan Donevski).

Tako so zagotovili potrebni material za več kot 400 prostovoljcev. Med prostovoljci, ki so v preteklih dneh in minuli vikend pobirali odpadke, so bili predstavniki krajevnih skupnosti, turističnih društev, ribiške družine, planincev in podjetnikov. Čiščenju gozdnih poti, obcestnih jarkov in Vrbine so se pridružili tudi zaposleni iz Komunale Brežice.

»Žal smo tudi letos opazili, da nekateri občani še vedno odlagajo odpadke nepravilno, in sicer v naravo. Divja odlagališča se pojavljajo zaradi posameznikov, ki odpadke namesto na Zbirni center Boršt odpeljejo v Vrbino. Divja odlagališča predstavljajo tudi odpadki, ki so namesto v posode odloženi poleg posod na ekološkem otoku,« je dodala Novoselčeva.

V Komunali Brežice spodbujajo okoljsko ozaveščenost svojih uporabnikov in s številnimi projekti delujejo preventivno ter opozarjajo na minljivost naravnih dobrin. Veseli so, da so otroci njihovi prvi pomočniki pri širjenju okoljske zavesti. Najmlajši so pri čiščenju sodelovali z veliko zavzetostjo in hkrati z vprašanjem »Kdo je ta odpadek vrgel na tla?«. Da ima vsak odpadek svoje točno določeno mesto, se naučijo že v nižjih razredih osnovne šole.

Vir: Komunala Brežice
« Nazaj na seznam