Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za več lokalno pridelanega mesa

Objavljeno: Sreda, 24.06.2020    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
strokovni sodelavci na projektu Barbara Mlakar Krajnc, Jožica Terner in Tomaž Županc

Sodelujoči v projektu (od leve proti desni): Barbara Mlakar Krajnc, Jožica Terner in Tomaž Županc

V včerajšnjem dopoldnevu je potekala na kmetiji Jazbec v zaselku Drožanje v občini Sevnica predstavitev rezultatov dvoletnega projekta s preprostim naslovom Meso iz Sevnice, za katerega je Kmečka zadruga Sevnica pridobili sredstva v višini 48.057,79 evrov iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Strokovni sodelavci v projektu, Jožica Terner, Tomaž Županc in Barbara Mlakar Krajnc, so spregovorili o poteku odkupa živali z namenom proizvodnje in predelave ter prodaje mesa in izdelkov iz mesa. »V dveletnem projektu, ki traja do julija 2020, smo zgradili prepoznavno verigo in zagotovili nadstandardni sistem kontrole na liniji klanja, s ciljem povečanja kvalitete prodajanega govejega, junčjega in telečjega mesa. Prepoznavno verigo smo vzpostavili z organiziranim odkupom živih živali od članov partnerstva, to pomeni od 11 kmetijskih gospodarstev, ter vzpostavitvijo sistema sledljivosti v vseh fazah od odkupa živali do prodaje. Na izdelkih je poleg predpisanih parametrov označevanja navedeno tudi kmetijsko gospodarstvo, ki je žival vzredilo. Vsa veriga je lokalna,« je sporočila Mlakar Kranjčeva.

S. R., foto: Kmečka zadruga Sevnica
« Nazaj na seznam