Časopis za pokrajino Posavje
26.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zadnje predavanje letošnjih DPP o tem, ali se splača biti normiranec

Objavljeno: Petek, 01.03.2019    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
CIMG8663
V sredo, 27. 2. 2019, smo zaključili z zadnjim predavanjem v sklopu Dnevov podjetniških priložnosti, ki smo ga tokrat organizirali skupaj z Območno obrtno-podjetniško zbornico (OOZ) Brežice. Predavanje z naslovom Ali se mi splača biti normiranec je vodila izkušena davčna svetovalka ter dolgoletna vodja računovodsko finančne službe gospa Jana Galič.

Ugotavljali smo, kakšna je razlika med navadnim in »popoldanskim« s.p.-jem, razliko med upoštevanjem dejanskih prihodkov in odhodkov ter upoštevanjem dejanskih prihodkov in normiranih odhodkov, se seznanili s pastmi, kot so povezane osebe, uveljavljanje davčne olajšave, vodenje knjigovodskih evidenc …

Predavanja se je udeležilo nekaj manj kot 30 udeležencev različnih poklicnih profilov. Izkušenim računovodskim poznavalcem so se pridružili tudi študentje 2. letnika Višje strokovne šole Brežice – višješolskega študijskega programa Ekonomist. Pridobljeno znanje bodo študentje in bodoči podjetniki lahko uporabili pri izpitu Računovodstvo za s.p.

Glede na dobro skupno sodelovanje pri zadnjem predavanju smo se z OOZ Brežice dogovorili, da bomo s takšno prakso nadaljevali in bomo v prihodnje izvedli še nekaj skupnih aktivnosti.

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte