Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zaključni dogodek programa za problemsko območje Hrastnik, Radeče in Trbovlje

Objavljeno: Sreda, 22.09.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
IMG_20210921_110912
V torek, 21. 9. 2021, je RRA Posavje v sodelovanju z RRA Zasavje in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo v podjetniškem pospeševalniku Katapult organizirala zaključni dogodek ob zaključevanju Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za problemsko območje z visoko brezposelnostjo Hrastnik, Radeče in Trbovlje.

Na dogodku so udeležence uvodoma pozdravili mag. Grega Kordež, generalni direktor na Direktoratu za regionalni razvoj, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Jani Medvešek, direktor RRA Zasavje, Nataša Šterban Bezjak, vodja službe za projektno sodelovanje RRA Posavje, in Tomaž Režun, župan občine Radeče. V nadaljevanju je mag. Andreja Jenko iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo predstavila rezultate programa, nato pa so sledile predstavitve primerov dobrih praks s strani podjetij, ki so svoje ideje uspešno pretvorila v nove podjetniške izzive.
IMG_20210921_111926


Prisluhnili smo Andreju Orožnu iz podjetja Dewesoft d.o.o., ki deluje kot eden ključnih mentorjev na Katapultu. Predstavil je podjetje in tehnološke inovacije, ki so jih uspešno implementirali s pomočjo finančnih sredstev iz Programa. V nadaljevanju sta svojo podjetniško pot, kateri so močno botrovala finančna sredstva iz programa, predstavili Deja Hauptman, ki ustvarja keramične izdelke pod imenom Fina glina, ter Kaja Čop, ustanoviteljica podjetja Kaos, kreativne komunikacije, ki deluje na področju digitalnega marketinga, uspešno pa izvaja tudi delavnice javnega nastopanja, sodelovala pa je tudi z medijskimi hišami. Udeleženka programa je bila tudi Vanja Rainer iz podjetja 4kidsandus, ki slovenski trg osvaja z naravnimi in okolju prijaznimi kozmetičnimi izdelki. Na koncu smo prisluhnili še primeru dobre prakse s področja CLLD iz Posavja s strani Francija Čeča, direktorja Zdravstvenega doma Radeče.
 
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je s financiranjem Programa spodbujanja konkurenčnosti in ukrepov razvojne podpore za območje občin Hrastnik, Radeče in Trbovlje v obdobju 2013-2020 omogočilo izvajanje programa konkurenčnosti in pripomoglo k razvoju in uresničitvi podjetniških idej, odraz česar so bili tudi predstavljeni primeri posavskih in zasavskih podjetnic in podjetnikov.
 
Več informacij o samem Programu lahko pridobite na spletni strani www.rra-posavje.si, na sedežu RRA Posavje, kontaktna oseba Nataša Šterban Bezjak (natasa.sterban.bezjak@rra-posavje.si).

Vir: RRA Posavje
 
« Nazaj na seznam
»