Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zdravstveni center Aristotel odprl vrata

Objavljeno: Sreda, 26.10.2016    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
aristotel objekt

S prihajajočim mesecem bo za uporabnike odprt na novi lokaciji Aristotel, zdravstveni center

Danes je na Vidmu v Krškem uradno odprl vrata Aristotel, zdravstveni center, če tudi bo ta za uporabnike storitev na naslovu Kolodvorska ulica 7a odprt z 2. novembrom, ko bodo iz dosedanje lokacije na Aškerčevi ulici 1 preselili še zadnjo opremo in telekomunikacije.

Navedeni zdravstveni center sta leta 1998 ustanovila Aristotel in Darja Čakar, še ne leto kasneje pa so v njem začeli izvajati zunajbolnišnično dejavnost, za kar so od Občine Krško pridobili koncesijo za izvajanje ambulante splošne medicine ter pridobili dovoljenje Ministrstva za zdravje za izvajanje splošne in specialistične dejavnosti, v sklopu te pa tudi za glavno dejavnost - ambulanto medicine dela, prometa in športa. Kot eni izmed le petih inštitucij v državi so leta 1999 pridobili tudi dovoljenje zdravstvenega ministrstva za izvajanje zdravstvenega varstva delavcev, ki delajo z viri ionizirajočega sevanja ali v njegovem območju. V sedemnajst letih so širili ambulante in specialistične dejavnosti, vlagali v aparature in zaposlene, saj je podjetje iz mikro podjetja preraslo v majhno, ki z današnjim dnem redno zaposluje 22 delavcev, od tega šest zdravnikov, in še enkrat toliko honorarnih sodelavcev, ki delajo v poslovnih enotah v Krškem in Novem mestu in izvajajo storitve medicine dela, prometa in športa, družinske medicine z referenčno ambulanto, promocijo zdravja, ultrazvočno diagnostiko, storitve ambulante za osteoporozo (denzitometrija), kardiološke, nevrološke, klinično psihološke ambulante, ambulante za bolezni ščitnice, endokrinološke ambulante, lasersko kirurško ambulanto, lasersko ginekološko ambulanto, storitve fiziološkega laboratorija ter laboratorijsko diagnostiko ter zdravstveno vzgojna predavanja in delavnice.

zdravstveni center aristotel - otvoritev (4)

Direktorica Darja Čakar

Podjetje, ki ga po smrti nosilca dejavnosti Aristotela Čakarja v letu 2009 vodi kot direktorica Darja Čakar, je v letu 2015 in letošnjem letu na podlagi poslovnih rezultatov zadnjih treh let in ocenjevanja skupine Bisnode prejelo zlato boniteto odličnosti, na portalu Ibon pa je ocenjeno z najvišjo možno boniteto 10. Poleg fizičnih oseb so uporabniki storitev tudi največja podjetja iz območja Posavja in Dolenjske, kot pravi direktorica Čakarjeva pa vlagajo v izobraževanje zaposlenih, financirajo specializaciji in so štipenditor, saj želijo v svojo sredo ali k sodelovanju pritegniti domače kadre.

Za investicijo so se odločili zaradi prevelikega obsega dela na dosedanji lokaciji v Krškem, ki so jo opravljali zgolj na 350 m2 površine, dočim se novi prostori v obnovljenem in dozidanem objektu razprostirajo na 1180 m2 površine. S tem, pravi Čakarjeva, so zadostili tudi ciljem in ustvarili pogoje za kvalitetnejše in nemoteno izvajanje zdravstvenih storitev ter višji standard tako za zaposlene kot uporabnike, za nadaljnji razvoj zdravstvenih in preventivnih programov ter uvajanje novih tehnologij. Tako so v pritličju objekta uredili čakalnico za primarni nivo, prostore za rehabilitacijo, vadbene programe, masaže, trgovinico z medicinsko tehničnimi pripomočki in prehranskimi dopolnili ter kavarno, v prvem nadstropju prostore za medicino dela, psihološko diagnostiko, laboratorij in specialistično diagnostiko z ultrazvokom in druge specialistične ambulante, v drugem nadstropju pa se nahajajo prostori za laserske ginekološke posege in lasersko kirurške posege, astetska ambulanta, medicinska pedikura in zobozdravstvo. Ob objektu so uredili parkirišča ter še dodatne parkirne prostore pri železniški postaji v neposredni bližini, s čimer bo omogočen lažji dostop uporabnikom, ki bodo prihajali v center z osebnimi prevoznimi sredstvi ali sredstvi javnega prevoza, saj se v soseščini nahaja tudi krško centralno avtobusno postajališče.

zdravstveni center aristotel - otvoritev (137)

Današnje otvoritve so se udeležili številni predstavniki gospodarskih in drugih družb ter ustanov

Investicija v obnovo, dograditev in opremo objekta je znašala 1,5 mio evrov, sredstva pa so uspeli zagotoviti ob podpori Podjetniškega sklada RS. Ob obstoječih razmerah, kakor ocenjujejo, se jim naj bi investicija povrnila v obdobju desetih let. Projekta za notranjo in zunanjo ureditev so izdelali v krškem MV Biro za projektiranje, nadzor in inženiring Vlahušić ter Arhitekturnem biroju Mitja de Gleria s Senovega, izvajalci del pa so bili Kostak Krško, Mizarstvo Dular s Sremiča, Efekt Krško ter Zidarstvo in fasaderstvo Saramti Krško.

B. M.
« Nazaj na seznam