Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ZPTM Brežice in Posavje na sejmu Natour Alpe-Adria 2018

Objavljeno: Petek, 09.02.2018    Rubrika: GOSPODARSTVO Redakcija
27787036_10156182335319708_569702791_o

Zavodi iz Posavja s področja turizma so se predstavili na sejmu Natour Alpe-Adria 2018

ZPTM Brežice se je letos skupaj s preostalimi zavodi na področju turizma iz Posavja in termami udeležil sejma Natour Alpe-Adria 2018, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, od 31. januarja do 3. februarja 2018.

Na skupnem razstavnem prostoru z imenom Čatež in Posavje smo ZPTM Brežice, CPT Krško, KŠTM Sevnica, KTRC Radeče, občini Kostanjevica na Krki in Bistrica ob Sotli ter Terme Čatež in Terme Paradiso, predstavljali in promovirali turistično ponudbo naše destinacije. Predstavitev skozi štiri dni sejma pa so naredili privlačnejšo še Pekarna Kruhek iz Sevnice, Vinska klet Krško, Mesarija Krošelj iz Brežic in Pivovarna Ressel iz Kostanjevice na Krki.

Sejem je v sredo uradno odprl dr. Miro Cerar, predsednik Vlade RS. Sledili sta okrogli mizi z osrednjo tematiko "Do leta 2021 postajališče za avtodome v vsaki slovenski občini", kjer so gostje spregovorili o sodobnih trendih v avtodomarskem turizmu v Evropi in o uspešnem razvoju projekta Mreža postajališč za avtodome v Sloveniji in "Okusi Slovenije", kjer je o svoji zgodbi spregovorila tudi najboljša kuharska mojstrica na svetu, ga. Ana Roš. Zanimivo obsejemsko dogajanje je sicer potekalo vse dni sejma.

Skupen nastop vseh javnih zavodov iz področja turizma iz Posavja na sejmu Natour Alpe-Adria 2018, je nadaljevanje sodelovanja občin v zadnjih letih, kot tudi izvajanje ukrepov nove strategije razvoja turizma, ki je prepoznala neizkoriščene potenciale v naši destinaciji. Želimo si, da bi se ta trend nadaljeval tudi v naslednjih letih in da bomo z nadaljevanjem dobrega dela postavili destinacijo Čatež in Posavje trdno na zemljevid Slovenije in povečali njeno prepoznavnost.

Vir: ZPTM Brežice
« Nazaj na seznam