Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Edinstvene sobe v Hotelu Kunst po navdihu življenj posavskih umetnikov

Objavljeno: Sreda, 12.05.2021    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
družina kunst , umetniki

Umetniki in del družine Kunst

Od začetka letošnje pomladi imajo v Hotelu Kunst poleg prenovljene zunanje podobe hotela in dela notranjosti gostilne tudi edinstvene, unikatne sobe, ki so jih zasnovali tako, da odražajo življenja umetnikov, ki prihajajo iz Posavja. Ti umetniki so: akademski slikar Jože Marinč, pevka Nuša Derenda, režiser Damjan Kozole in igralec Slavko Cerjak.

Štiri unikatne sobe so navdihnile štiri umetniške zvrsti - glasba, film, gledališče in slikarstvo. Bile so skrbno načrtovane skupaj z vsakim umetnikom posebej, pomemben pečat pa jim je dodal tudi oblikovalec Mitja Bobnar. Vsaka soba odraža duh izbranih umetnikov, njihovih ustvarjanj in življenjskega sloga. Med bivanjem v sobah se tako lahko začuti utrip vsakega umetnika, kar daje vsakemu prostoru prav poseben ambient in prepoznavnost.
Soba Nuša derenda - 2

Soba Nuše Derenda

Hotel Kunst je tako edini hotel v Sloveniji, ki se je skozi različne umetniške zvrsti povezal z umetniki in skupaj z njim ustvaril unikatne hotelske sobe.

V hotelu Kunst, ki se nahaja v neposredni bližini avtoceste Ljubljana – Zagreb, je na voljo 40 ležišč. Hotel je primeren tako za poslovne kot za turistične namene. V prostorih gostilne lahko pogostijo do 280 oseb. Na voljo je restavracijski del, zajtrkovalnica, dvorana ter dve terasi. 
Jože Marinč - 1

Soba Jožeta Marinča


»Za sobe s pečatom umetnikov, ki izvirajo iz teh krajev, smo se odločili, ker želimo našim gostom ponuditi edinstveno doživetje. Glede na to, da je naš hotel del urbanega okolja, smo se odločili gostom ponuditi udobno bivanje v sobah z unikatno vsebino. Naš priimek Kunst v nemščini pomeni umetnost. Od tod tudi izvira ideja. Odločitev, da bodo sobe povezane z umetnostjo, je bila zato enostavna. Skupaj z oblikovalcem Mitjo Bobnarjem smo sestavljali idejo, kako vključiti umetnost v sobe, da bo živahno in navdihujoče.
Damjan Kozole - 3.

Soba Damjana Kozoleta

slavko cerjak 4

Soba Slavka Cerjaka

Nismo hoteli, da bi sobe postale neke spominske sobe znanih oseb, ampak smo želeli, da prostor odraža umetnikovo življenje, njegovo delo ter energijo. Načrti so, da bomo skupaj z umetniki pripravljali tematske dneve, zato ni bil nobeden od njih naključno izbran, ampak smo si želeli, da postane del naše zgodbe,« je ob pomembnem mejniku za hotel Kunst povedal Nejc Kunst (manager hotela).

Pevka Nuša Derenda je ob otvoritvi hotelske sobe povedala: »Izredno sem ponosna in počaščena, ko me je družina Kunst povabila k sodelovanju z idejo o novem konceptu njihovih sob. Takoj sem bila za, saj se ne zgodi prav pogosto, da imaš v hotelu sobo s svojim imenom in osebnim stilom. Velik izziv je bil, kako me bo arhitekt »videl« in v sobo vnesel mojo osebnost. Moja soba v hotelu Kunst je prostorna in barvita, rada imam razgibane stvari in močne barve. Moja najljubša barva je rdeča, zato smo v sobo vključili kar nekaj predmetov v rdeči barvi. Na primer, moje rdeče salonarje, pa moja očala. V sobi bo tudi en spomin z Eurosonga, ampak to naj bo zaenkrat še presenečenje. Sicer pa sem v sobi preživela kar nekaj časa in se v njej odlično počutim.« 
 
PONOSNI NA TRAJNOSTNI CERTIFIKAT »ZELENI KLJUČ«

Ker se zavedajo, kako pomembno je ohraniti in varovati okolje, so v hotelu Kunst v mesecu aprilu naredili še en velik korak ter postali prvi hotel v Posavju, ki je pridobil trajnostni certifikat Green Key/Zeleni ključ, ki  je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.
 
O PODJETJU KUNST

005A7322

Prenovili so tudi zunanjost hotela Kunst.

Podjetje Kunst ima bogato, že 55 let staro tradicijo. Začetki gostilne Kunst segajo na Kozjansko v idilično vas Bistrica ob Sotli, ki ji pomemben pečat še danes daje gostilna Šempeter, katere začetki segajo v leto 1966. Takrat sta mati Tončka in oče Feliks sedanjega lastnika Srečka Kunsta odprla gostilno v Zadružnem domu. Vse do danes je Gostilna Šempeter znak visoke kakovosti in gostoljubja, kar nenazadnje potrjujejo s priznanjem Gostilna Slovenija, Zlata ponev Štajerske 2017, priznanje za kakovost gostinske ponudbe OZS.

Družina Kunst je s svojo gostilno in hotelom Kunst v Leskovcu pri Krškem prisotna od leta 2015.  V vodenje podjetja je vključena tretja generacija družine Kunst, ki uspešno sledi družinski tradiciji.
 
Gostilna Kunst je znana po sodelovanju z lokalnimi kmetijami, saj dajejo prednost sveži sezonski hrani. Pri njih ne boste brali dolgih jedilnikov, saj jedilni list sledi letnim časom. Specialiteta njihove hiše je krškopoljski prašič, edina ohranjena slovenska avtohtona pasma prašiča, ki izhaja s Krškega polja.

Vir: Hotel Kunst, foto: Domen Zupančič & Boštjan Colarič 
« Nazaj na seznam