Časopis za pokrajino Posavje
13.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Zaključek 12. Dnevov podjetniških priložnosti 2022

Objavljeno: Petek, 11.03.2022    Rubrika: GOSPODARSTVO Sporočilo
DPP ZAKLJUČNA 2022
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je letos organiziral že 12. Dneve podjetniških priložnosti, ki so potekali vsako sredo v februarju in dve sredi v marcu. Namenjeni so bili podjetnikom, potencialnim podjetnikom, mladim, brezposelnim, kmetovalcem ter ostalim iskalcem novih idej, znanj in priložnosti.

Dogodke financira Občina Brežice in so bili brezplačni, razen ogleda dobrih praks za turistične ponudnike, ki je bil na voljo po simbolični ceni. Tako so si turistični ponudniki z namenom vzpostavitve kolektivne blagovne znamke v Brežicah ogledali primer dobre prakse na destinaciji Rogla-Pohorje.

cover fb dpp 2022.
Izvedli smo tri spletna predavanja, in sicer smo najprej z Nino Smole usvajali ključne elemente poslovnega (prodajnega) nastopa. Drugo sredo v februarju smo se z Natašo Hudelja seznanili s temeljnimi koraki, na katerih lahko zgradimo svoj model razvoja kadrov. Spletna predavanja smo zaključili z Natašo Šerbec, ki nam je predstavila načrt za okrevanje in odpornost po področjih, kako preko kadrovskega štipendiranja do perspektivnih kadrov v regiji ter kako do ugodnih kreditov s pomočjo Garancijske sheme Posavje.

Zadnje predavanje smo izvedli v živo s posvetom v Mestni hiši Brežice, ko nam je Amalija Lukner predstavila tematiko obdavčitve kmečkih gospodinjstev. Zaključili smo z ogledom primera dobrih praks, kjer smo se spoznali z delovanjem blagovne znamke »Okusi Roglo«, saj v destinacij Čatež in Posavje gradimo znamko po modelu »izvorno slovensko«.

Vir: ZPTM
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.11.2022 | Oglas

Pozitivne misli za vsak dan

17.02.2023 | Bralci pišejo

​Včeraj in danes Blagovnice Brežice

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih