Kruh in pecivo po domače Peka brez umetnih dodatkov / razprodano
Izdana dela 2010-2011
Knjiga Kruh in pecivo po domače je plod avtorjevih dolgoletnih izkušenj, napisana pa je tako, da si izdelki oziroma recepti sledijo od lažjih do težjih receptur, od navadnih kruhov in peciva do pletenic in prazničnih kruhov. Veliko uporabnih receptov torej na enem mestu, knjiga pa vas vodi po korakih od osnov do končnih izdelkov. Za lažje razumevanje napotkov je avtor poslikal proces priprave in posamezne faze dela ter seveda tudi končne izdelke. Velja omeniti, da si avtor skozi zapise v knjigi pred vami prizadeva ohraniti pomembno izročilo slovenske dediščine, ljudsko in strokovno znanje, ki so ga včasih pekovski mojstri prenašali na svoje vajence, gospodinje iz krajev ob Savi pa so ga delile s svojimi najbližjimi v obliki ustnih pripovedi in drobnih uporabnih nasvetov. Recepti v knjigi nas vračajo k pripravi kruha brez kemičnih dodatkov in aditivov, v zameno pa nam ponujajo male pekovske skrivnosti, ki poudarijo vse dobre lastnosti domačega kruha. Silvo Mavsar.
Format 210 x 260 mm, 120 strani, trda vezava, cena 25,00 € (razprodana)