Časopis za pokrajino Posavje
25.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občutek koristnosti

Avtor: Matjaž Mirt    Objavljeno: Sobota, 16.01.2021    Rubrika: Kolumne in komentarji    Ogledov: 155Redakcija
Matjaž Mirt
Druga številka v marcu 2020. Ko nas je začela zagrinjati megla neznanega, ko nismo vedeli, kaj pričakovati od prihodnjih dni, tednov, ko si nismo upali pomisliti, da bi to lahko trajalo mesece ... do konca leta in preko ... je bila prva misel: »Iti domov. K družini. V zavetje.« A jo je kmalu zastrla druga misel: »Kaj pa časopis?«

Razmišljam, kaj bi moral urediti, da bi lahko delal od doma. Hm. Sicer je izvedljivo. A ne najbolj praktično. Rutinski postopki, ki so tako dobrodošli ob naglici zaključevanja časopisa, naenkrat niso več rutinski. So vmesni koraki. Ki jemljejo čas. Ki ob koncu tako hitro kopni. Predvsem pa manjka tisti vrvež ob zaključevanju. Ko tečejo zadnje ure pred oddajo, postavljamo zadnje članke, vnašamo popravke, iščemo prostor za zamudnike. Ko so vsi v dosegu klica. Ne telefonskega. Iz pisarne v pisarno. Kako lahko to narediš na daljavo? Ne ravno enostavno. Manjka neposredna in takojšnja komunikacija. Nič, jaz bom kar v službi. Pa čeprav z masko.

Sprememba. Oddati ga moramo dan prej. Za vsak slučaj. Če se vse zapre.

In ko smo zaključevali časopis in ga oddali v tisk, sem zopet občutil tisto zadovoljstvo. Da smo naredili nekaj koristnega, dobrega. Vsemu navkljub. Tokrat še posebej. Ko so se morali Maruša, Smilja, Bojana, Rok in Peter še bolj potruditi za vsebino, poiskati sogovornike, se dogovoriti za fotografije. Najti tiste, ki so v tem času ostali v službah in nam pomagali vse to preživljati. Tiste, ki živijo in delajo izven Slovenije, da nam povedo, kako doživljajo te čase drugod po svetu. Ko se Bojana in Katarina trudita in uspeta dobiti oglaševalce, ki nam kljub težkim časom stojijo ob strani.

Občutek, da smo prinesli nekaj koristnega branja, razvedrila in vzpodbudnih besed med posavske bralce, je dober.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte