Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Staro se je poslovilo ...

Avtor: Bojana Kunej Rožman    Objavljeno: Sobota, 16.01.2021    Rubrika: Kolumne in komentarji    Ogledov: 225Redakcija
Bojana Kunej Rožman
In smo preplašeni zakorakali v novo leto. Upanja in želja polni. Zase, za svoje najbližje, prijatelje in ... ves svet. Za dobrodošlico nas je že nekaj čez 2. uro zjutraj streslo in prizemljilo. Kot je bilo pričakovati, mati Zemlja ne pozna koledarja in ne prizanaša.

Preteklo leto nas je naučilo "Pričakujte nepričakovano". In odkar imam otroke, si ne drznem na glas izgovoriti stavka: "Ali je lahko še slabše?" In kaj nam ostane? Mir in pozitiva. Povsod, v duši, srcu, glavi ..., samo na izvidih in testih za covid-19 ne!

Neverjetno leto je za nami! Ko pogledam nazaj, lahko rečem, da smo jo še dobro odnesli. Vsi moji so zdravi, imamo lep in topel dom in lahko hodim v službo. Doma imam dva čudovita otroka in moža. Hm, in kot pravijo, za dobro reklamo manjka le še pes ... in ker ga nimamo, očitno tudi meni, ob vsej zgornji idili, kdaj pa kdaj pokajo šivi. Pustimo, da smo prikrajšani za veliko lepih stvari, sploh decembra, ki je pogovorno že "veseli december", in da smo ljudje socialna in zvedava bitja, sploh otroci. No, letos smo se res lahko decembra posvetili sebi, družini, šoli na daljavo in službi. Gotovo najlepše na svetu je biti mama in hoditi v službo, v katero rad hodiš ..., vendar letošnjega decembra sem bila zelo na preizkušnji in hodila sem po robu, priznam, vendar sem zmagala. Ogromno obveznosti v šoli in ogromno obveznosti v službi. Vse obveznosti vezane na rok. Uf, kako je bilo luštno, ko smo doma izdelovale adventne venčke, voščilnice, pekle piškote, hišo praznično okrasili ... kot vsako leto do sedaj. Z eno razliko, da smo letos morali vse poslikati in do roka poslati v spletno učilnico. In glede na to, da je december najbolj pester tudi v službi, je bila skrb, da ujamem vse roke, zame zelo stresna. No, pa naj še koga slišim, kako zahteven je poklic učitelja! Prosim?!? Kako, če smo pa sedaj vsi starši usposobljeni šolati svoje otroke na daljavo. Sicer po navodilih, pa vendar ob službah zmoremo tudi to! Vsaj prvo triado. K sreči za zadnjo triado niti ne vem, kdo je bolj usposobljen, učitelji ali otroci, ker imam čudovito sedmošolko, ki je popolnoma samostojna in zanesljiva punca ... no, pa pustimo vsa ta pisana doživetja za sabo in naj ostanejo le lepi, topli, dišeči spomini. In pogumno zakorakajmo v novo, noro realnost, polno presenečenj! In ob vsem tem imejmo pred očmi sonce, ki nas bo kmalu brezskrbno božalo, in upanje, da bo kmalu bolje in boljše ... za vse nas. In bodimo čisti v mislih, besedah in dejanjih. In takrat bodimo pripravljeni in prepričani v to, kaj si želimo in kaj bomo izbrali, da bomo svobodne dni zaobjeli v vsej svoji biti.

In eno prijazno novo leto želim vsem skupaj!
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

20.01.2022 | Kolumne in komentarji

Vihar tekmovalnosti in povezovanja – 2. del

11.01.2022 | Kolumne in komentarji

Življenje je lepo ...

19.01.2022 | Kolumne in komentarji

Mehurček, v katerem vrtnica cveti

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

18.11.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih