Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

12. košarkarski tabor v Podbočju

Objavljeno: Ponedeljek, 13.07.2020    Rubrika: Košarka Bralci pišejo
košarkarski tabor

Udeleženci letošnjega tabora

Od 5. do 9. 7. 2020 je v Podbočju potekal že 12. košarkarski tabor. Letos se je zbralo 39 otrok (11 deklet in 28 fantov) od 7. do 15. leta starosti in 4 spremljevalci.

Otroci iz Podbočja, Brežic, Rake, Senovega in Krškega so 5 dni nabirali košarkarsko znanje. Poleg košarke pa so počeli še veliko drugih stvari. V košarki so uživali 2 uri dopoldne in 2 uri popoldne.
MVP s trenerji

MVP s trenerji


Pohod z baklami na Stari Grad, taborni ogenj, postavljanje in spanje v šotorih, nočna orientacija, kino v telovadnici, spoznavni večer z zorb žogami, predstavitev frizbija z Nejko, Metodom in Lauro, predstavitev tenisa z Maticem Sotlerjem, veslanje po reki Krki od Kostanjevice do Gazic, kopanje v Krki na Brodu in v Gazicah, skakanje v vodo s tarzana, streljanje z lokom pa so bile dejavnosti, ki so poleg košarke potekale skozi posamezne dneve.
najmlajša na taboru

Najmlajša na taboru


Košarko so trenirali v treh starostnih skupinah. Košarkarsko znanje so delili Frenk Rozman, Lan Lopatič in Maj Rozman. Udeleženci tabora so med seboj tekmovali v različnih košarkarskih igrah. Zadnji dan so se pomerili med seboj najboljši, ki so se uspeli uvrstiti v finale. Zmagovalci v prostih metih v posameznih starostnih skupinah so bili: Ula Rabič Zalokar, Jaka Abram, Nikolaj Kevo in Marcel Žibert. V igri 1 : 1 so bili najboljši Tibor Tomažin, Jak Rovan in Ula Rabič Zalokar. V metu za tri točke sta bila najuspešnejša Lan Tomažin in Marcel Žibert. Najhitrejša v poligonu z metom na koš sta bila Ula Rabič Zalokar in Jaka Abram.

Podelitev nagrad je potekala v popoldanskih urah. Vsak udeleženec je poleg žoge in majice dobil tudi priznanje in praktične nagrade, ki so jih donirali Zavarovalnica Triglav, Picerija Point in Slaščičarna Jagoda. Zahvaljujemo se tudi Turističnemu društvu Podbočje za bakle in OŠ Podbočje za gostoljubje. Nagrado za MVP tabora je prejel Jak Rovan. V četrtek v popoldanskih urah so po udeležence tabora prišli starši. Zadovoljni in polni novih dogodivščin so košarkarji in košarkarice zapuščali igrišča pred šolo.

Marjeta Škrbina Rozman
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte