Časopis za pokrajino Posavje
2.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Brežiški mladinci tretji na mednarodnem turnirju »Samoborček 2017«

Objavljeno: Nedelja, 23.04.2017    Rubrika: Košarka Sporočilo
Ekipa z medaljami

Brežiška ekipa z osvojenimi medaljami za 3. mesto

V Samoborju se je v sredo, 19. 4., in četrtek, 20. 4. 2017, odvijal mednarodni košarkarski turnir mladincev »Samoborček 2017«. Poleg domače ekipe iz Samoborja so na turnirju sodelovale še ekipe Podsused (Hrvaška), Ljubuški (Bosna in Hercegovina) ter Košarkarski klub Brežice (Slovenija). Fantje letnika 2000 in 2001 so se najprej pomerili v polfinalnih tekmah, katere je določil žreb.

Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerila domači Samobor in Ljubuški, na kateri so brez težav slavili gostje iz Bosne in Hercegovine ter se uvrstili v četrtkov finale. Na drugi tekmi prvega dne pa sta se srečali ekipi Podsused in Brežice. Zanesljivo je slavila ekipa Podsused.

V četrtek je v Sportski dvorani Samobor potekal zaključek turnirja. V tekmi za tretje mesto sta se udarili ekipi Brežic in Samoborja. Brežičani so v napeti tekmi slavili v zadnjih minutah tekme in tako osvojili končno tretje mesto. V finalu je ekipa Podsuseda brez težav premagala Ljubuški in zasluženo osvojila prvo mesto ter pokal, imenovan »Samoborski Ris«.

Na koncu je bil za najboljšega strelca turnirja izbran igralec Brežic Alan Pšeničnik, ki je na dveh tekmah dosegel 62 točk. Alan je bil izbran tudi v najboljšo peterko turnirja. Skoraj pa bi pobral tudi nagrado v tekmovanju trojk, a zmago mu je za las odvzel soigralec Denis Zendeli.

Rezultati turnirja:

Polfinale:

Brežice – Podsused 60:83

Strelci za Brežice: Krošelj 8, Roštohar 1, Zendeli 3, Pšeničnik 25, Marčetić 9, Matjašić 3, Konc 2, Kunst, Šinko 4, Trilar 2, Žinko 6.

Samobor – Ljubuški 64:94

Tekma za tretje mesto:

Brežice – Samobor 82:81

Strelci za Brežice: Krošelj 2, Roštohar 4, Zendeli 4, Pšeničnik 37, Marčetić 17, Matjašić 5, Konc 2, Kunst, Šinko 3, Trilar, Žinko 8

Finale:

KK Podsused – KK Ljubuški 79:67

Končni vrstni red:

1. Podsused, 2. Ljubuški, 3. Brežice, 4. Samobor

Najboljši igralec turnirja: Karlo Filipovič (Podsused)

Najboljši strelec turnirja: Alan Pšeničnik (Brežice)

Najboljša peterka turnirja: Karlo Filipovič (Podsused), Lovro Jelić (Samobor), Alan Pšeničnik (Brežice), Dominik Šoštarko (Podsused), Dragan Džajić (Ljubuški).

Zmagovalec meta za tri točke: Denis Zendeli (Brežice).

Vir: KK Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec

07.05.2020 | Redakcija

Pija – lončena posoda za mast