Časopis za pokrajino Posavje
29.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Dobrodelni vikend brežiških košarkarjev

Objavljeno: Nedelja, 19.11.2017    Rubrika: Košarka Redakcija
dan_kosarke_v_brezicah_2017_25

Dejan Kolar (desno) in Jaka Lenart

Na letošnjem Dnevu košarke v Brežicah, ki je potekal v soboto in nedeljo, ko so na ligaških tekmah nastopale različne selekcije Košarkarskega kluba Brežice, je ponovno prišla do izraza dobrodelnost, saj se je KK Brežice pridružil projektu Mirno morje ter z dobrodelno dražbo in prostovoljnimi prispevki obiskovalcev tekem priskočil na pomoč OŠ Brežice, na kateri izvajajo ta projekt ter s katerim otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in prilagojenim programom omogočijo enotedensko jadranje.

dan_kosarke_v_brezicah_2017_07

Članska ekipa KK Brežice s trenerjem Davorjem Vlaškijem je imela ta vikend dvojni razlog za veselje - uspela sta ji tako dobrodelni dan košarke kot tudi zmaga nad Dravogradom.

KK Brežice je za dobrodelno dražbo doniral košarkarsko žogo s podpisi članske ekipe, majico kluba in uokvirjeno sliko članske ekipe, katerih začetna cena je bila 10 €. Za žogo je največ ponudila trgovina Proteini.si iz Brežic, za majico Turistična kmetija Zevnik s Čateža ob Savi in za sliko Računovodski servis Darinka Cizl s.p. iz Šentlenarta. Dražitelje je kapetan članske ekipe KK Brežice Dejan Kolar razglasil med polčasom članske tekme KK Brežice - KK Dravograd, ki so jo na veliko veselje obiskovalcev dobili domači košarkarji (64:58) in tako dosegli prvo zmago sezone v 4. SKL vzhod.

Dogodek je imel tudi pridih evropskih prvakov v košarki, saj je prišel zlato medaljo pokazat Jaka Lenart, predstavnik za odnose z javnostmi v košarkarski reprezentanci. Organizator KK Brežice se zahvaljuje vsem, ki so prišli spodbujat domače košarkarje in hkrati s svojim prispevkom podprli projekt Mirno morje.

Rezultati:
Mlajši pionirji, U13
HPG Brežice - Krško 26:39
Krško - Črnomelj Metlika 38:33
HPG Brežice - Črnomelj Metlika 32:35

Pionirji, U15
HPG Brežice - Metlika 69:71

Kadeti, U17
HPG Brežice - Kolpa 96:63

Mladinci, U19
HPG Brežice - Hrastnik 64:75

Člani
Brežice - Dravograd 64:58

R. R.
« Nazaj na seznam
»