Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Domen Zevnik pomočnik selektorja reprezentance U17

Objavljeno: Četrtek, 19.05.2022    Rubrika: Košarka Redakcija
2021-22 Domen Zevnik

Domen Zevnik (foto: KK Krka)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca do 17. leta starosti bo letos prvič nastopila na svetovnem prvenstvu, ki ga bo med 2. in 10. julijem gostila španska Malaga. V vlogi prvega pomočnika selektorju Dejanu Gašparinu bo vodja mladinskega pogona KK Krka, sicer po rodu Čatežan Domen Zevnik.

Reprezentanca do 17 let, ki jo vodi Dejan Gašparin, tudi nekdanji vodja mladinskega pogona v novomeškem klubu, se je včeraj zbrala na Rogli. Gašparinu bo pomagal vodja Krkinega mladinskega pogona Domen Zevnik, ki bo v vlogi prvega pomočnika. Angažma Domna, sicer nekdanjega košarkarka tako KK Brežice kot KK Krško, je veliko priznanje za njegovo dosedanje predano in strokovno delo, hkrati pa tudi potrditev dobrega dela, ki ga že pet let opravlja v novomeškem klubu. »Reprezentanci se nikoli ne reče ne. Z veseljem sem se odzval. Verjamem, da bo to krasna izkušnja, v kateri se bom spet veliko naučil. Akcije, priprav, svetovnega prvenstva in dela se veselim,« je povedal Domen Zevnik. 

Na svetovnem prvenstvu v Malagi bo nastopilo 16 reprezentanc. Dvanajst je na prvenstvo že uvrščenih. To so gostiteljica Španija, Egipt in Mali iz Afrike, Združene države Amerike, Kanada, Dominikanska republika in Argentina iz Amerike ter Francija, Litva, Poljska, Srbija in Slovenija iz Evrope. Preostale štiri reprezentance bosta dali Azija oziroma Oceanija po njihovem junijskem celinskem prvenstvu.

Slovencem je žreb namenil skupino C, v kateri se bodo pomerili proti Združenim državam Amerike, Maliju ter četrti ekipi iz azijskega prvenstva. Glede na atraktivno lokacijo in datum prvenstva slovenski košarkarji upajo, da bodo s tribun imeli glasno podporo številnih navijačev.

P. P./vir: KK Krka
« Nazaj na seznam
»