Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Košarkarski klub Brežice začel priprave

Objavljeno: Ponedeljek, 03.09.2018    Rubrika: Košarka Sporočilo
KKBrežice
Že kar tradicionalno se tretji teden v avgustu začnejo priprave Košarkarskega kluba Brežice. Na prvem treningu pred športno dvorano Gimnazije Brežice (v kateri igrajo domače tekme) se je zbralo veliko število kadetov, mladincev in članov. Že na prvem treningu so pokazali ambicije za sezono in se takoj pognali na tek po brežiških ulicah.

Letak
V klubu so predvsem veseli nekaj novih obrazov, ki bodo ekipam pomagali v tej tekmovalni sezoni, ki se začenja že kmalu.

Ekipa HPG Brežice U15 bo letos nastopala v 2. SKL, skupina J, njihovi nasprotniki v prvem delu pa bodo ekipe iz Krškega, Litije in Ilirija Ljubljana. Prva tekma čaka pionirje 23. 9. 2018 v Ljubljani.

Moštvo HPG Brežice U17 si je lani z dobrimi predstavami izborilo 1. SKL. Igrali bodo v skupini 3, proti Podčetrtku, Krki Novo mesto in Braniku Maribor. Začnejo v gosteh v Novemu mestu 22. 9. 2018.

Mladinci HPG Brežice U19 pa se bodo v tekmovanje podali v 2. SKL, za prvo mesto v skupini pa bodo morali premagati ekipe s Ptuja, Podčetrtka in Trotov iz Novega mesta. V novi dvorani na Livadi v Novemu mestu gostujejo 30. 9. 2018.

Največ kadrovskih sprememb se je zgodilo pri članski ekipi. Priključenih je nekaj mladincev, ki bodo v prihodnosti dobivali vse več minut in možnosti za dokazovanje. Člani bodo tudi letos nastopali v 4. SKL vzhod. Poleg njihovih tradicionalnih nasprotnikov v ligi (Prebold, Vrani Vransko in Dravograd) bodo tokrat v njihovi skupini še Petrol Olimpija mladi, Šentvid Ljubljana in Krško. Za člane se liga začenja 13. 10. 2018, ko v športno dvorano Gimnazije Brežice prihaja ekipa Prebolda, ki je lani za las zgrešila uvrstitev višji rang tekmovanja.

Treningi za najmlajše (U11 in U13) se bodo predvidoma začeli še ta teden, o tekmovalnem sistemu pa bodo obveščeni na treningih.

Priprave pa so se tudi že začele (pri njih se v bistvu niso niti končale) za veterane. Po nesrečnem porazu v lanskem finalu Županijske lige Samobor si letos še odločneje želijo ta naslov! Razpored tekem bo objavljen naknadno.

Še vedno pa vabimo vse zainteresirane igralce in otroke, da se pridružijo našemu klubu na treningih in tekmovanju pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Informacije o treningih dobijo na elektronskih naslovih: info@kkbrezice.si, davor.vlaski@gmail.com in dejan.kolar21@gmail.com.

Pridružite se. Postanite del odličnega košarkarskega kolektiva in del nove zgodbe.

#mismobrežice, #kkbrežice, #brežicemojemesto, #brežicesokošarkarskomesto, #kkbsezona1819, #discoverbrežice

Vir: Košarkarski klub Brežice
« Nazaj na seznam
»