Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na SP v košarki bo zaigral tudi Gregor Glas

Objavljeno: Sreda, 16.08.2023    Rubrika: Košarka Redakcija
Gregor Glas (foto KZS)-crop

Gregor Glas je bil na tekmi proti ZDA prvi strelec Slovenije (foto: FB KZS).

Med dvanajsterico slovenskih košarkarjev, ki je v teh dneh odpotovala na Japonsko, kjer bo nastopila v predtekmovanju svetovnega prvenstva, je tudi 22-letni Krčan Gregor Glas, ki bo tako prvič nastopil na velikem tekmovanju kot del članske reprezentance. 

Glas, ki se lahko pohvali, da je še kot mladoleten zaigral tudi za člansko reprezentanco Slovenije, je bil v zadnjih letih že nekajkrat na širšem spisku igralcev, a na koncu ni bil izbran v ekipo, ki je igrala na SP, EP ali OI. 'Otrok Košarkarskega kluba Krško', ki bo v naslednji sezoni igral za najboljši slovenski klub Cedevita Olimpija, se je s svojimi igrami na pripravljalnih tekmah Slovenije pred SP-jem v košarki 2023, ki ga bodo gostili Japonska, Filipini in Indonezija, izkazal do te mere, da ga je selektor Aleksander Sekulić uvrstil med 12 reprezentantov, ki bodo najprej nastopili na japonskem otoku Okinava, ob (pričakovanem) napredovanju v drugi del prvenstva in kasneje - upamo seveda - tudi izločilnih bojih pa bodo tekme igrali na Filipinih.

Glas se je na pripravljanih tekmah še posebej izkazal minuli vikend na zelo močnem turnirju v Malagi v Španiji, kjer je bil na tekmi proti Združenim državam Amerike ob sicer gladkem porazu Slovenije z 62:92 celo prvi strelec naše izbrane vrste s 14 točkami (zadel je štiri trojke) in je bil med slovenskimi košarkarji edini z dvomestnim številom točk in prav tako imel edini v ekipi na tekmi pozitiven +/-, kar pomeni, da ko je bil na igrišču, je bila Slovenija rezultatsko celo boljša od ZDA. 

Slovenska košarkarska reprezentanca z zvezdnikom in kapetanom Luko Dončićem na čelu bo pred začetkom SP-ja odigrala še eno pripravljalno tekmo, in sicer prihajajočo soboto, 19. avgusta, že ob 8.00 po slovenskem času v Tokiu proti Japonski, nato pa se čez en teden, 26. avgusta, začne zares. Slovenijo v predtekmovalni skupini čakajo tekme z Venezuelo (26. 8.), Gruzijo (28. 8.) in Zelenortskimi otoki (30. 8.), vse pa se bodo pričele ob 13.30 po našem času. Upamo in želimo si seveda, da bo imel na njih pomemben prispevek tudi Posavec Gregor Glas.

R. R.
« Nazaj na seznam
»