Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Napet posavski košarkarski derbi Krčanom

Objavljeno: Nedelja, 13.01.2019    Rubrika: Košarka Redakcija
kosarka-brezice-krsko (3)
Zlati časi posavske košarke, ko se je krški Interier, sicer naslednik košarkarske ekipe iz Podbočja, prebil celo v finale državnega prvenstva in ogrozil takrat veliko Olimpijo, so že zdavnaj mimo, a v krškem in brežiškem košarkarskem klubu skrbijo, da ta šport v naši regiji še vedno živi.

Tako krška kot brežiška članska ekipa igrata v 4. slovenski košarkarski ligi, v soboto zvečer pa sta se 'udarili' v lokalnem derbiju v telovadnici brežiške gimnazije in približno 100 gledalcem ponudili zanimivo in napeto tekmo. Favorizirani gostje iz Krškega, še lani člani 3. slovenske košarkarske lige, so bolje začeli, domačinom je težave povzročal predvsem najboljši strelec gostov Simon Ban (na koncu 23 točk), a se je prva četrtina končala neodločeno (16:16). V drugi četrtini so domačini pod taktirko Davorja Vlaškija uprizorili pravi festival trojk in povedli celo z 18 točkami razlike (42:24), a so gostje do premora nekoliko znižali zaostanek (42:34).
kosarka-brezice-krsko (4)


V drugem polčasu so Krčani, ki jih je vodil Gregor Stergar, zaigrali bolj zavzeto v obrambi in postopoma izničili prednost Brežičanov, v zadnji četrtini pa so, predvsem s točkami izkušenih Denisa Špeca in Jurija Šalamona, povedli. Domačini se kljub temu niso predali in imeli ob zaostanku 69:72 napad za izenačenje in podaljšek, odgovornost je prevzel njihov najboljši strelec Domen Zevnik (19 točk), a dvakrat zgrešil met za tri točke in zmaga je odšla v Krško. V domači vrsti so bili poleg Zevnika najbolj učinkoviti Denis Zendeli (12 točk), Matic Antolovič (10) in Vito An Krošelj (9), pri gostih pa poleg Bana Jani Žibert (11 točk), Šalamon (9) ter Špec, Rok Pirc in David Lužar (po 8). Tekma, ki jo je delegat v poročilu označil kot 'zanimivo prvenstveno srečanje, odločeno v zanimivi končnici', je kljub lokalnemu rivalstvu minila v zelo športnem duhu.

Krško je s petimi zmagami in tremi porazi četrto, Brežice pa so z eno zmago in osmimi porazi šeste med sedmimi ekipami v 4. SKL – vzhod.

P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte