Časopis za pokrajino Posavje
4.12.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nesojeni košarkarski olimpijec tudi naš Gregor Glas

Objavljeno: Četrtek, 05.08.2021    Rubrika: Košarka Redakcija
gregor-glas

Gregor Glas (foto: FB KZS)

Ob sicer bolečem, a tudi pokončnem porazu naše košarkarske reprezentance v polfinalu olimpijade proti Francozom velja spomniti, da je bil na njenem širšem spisku pred olimpijskimi kvalifikacijami tudi mladi, 20-letni Krčan Gregor Glas.

Glas, 'otrok' Košarkarskega kluba Krško, sicer pa član srbskega Dynamica, je bil v širšem izboru selektorja Aleksandra Sekulića, a se v težki konkurenci ni uspel prebiti med dvanajsterico, ki jo je selektor popeljal najprej v kvalifikacije v Litvo, nato pa še na olimpijado. Nekaj utehe je nato našel na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja do 20 let v Grčiji, ki ga je slovenska reprezentanca dobila brez poraza, Glas, ki se je prijavil tudi na letošnji nabor lige NBA, pa je bil izbran celo za najbolj koristnega igralca turnirja.

rosa-rodriguez

Rosa Rodriguez (foto: FB AK Brežice)

Nekaj 'posavskega pridiha' pa olimpijada vendarle ima. V kvalifikacijah meta kladiva za ženske je namreč za Venezuelo nastopila Rosa Rodriguez, sicer članica Atletskega kluba Brežice, ki je z rezultatom 68,23 m osvojila 22. mesto, spremljal pa jo je tudi brežiški trener Vlado Kevo, ki je pred leti do zlate olimpijske medalje popeljal metalca kladiva Primoža Kozmusa.

Posavje bo imelo svoje zastopstvo tudi na paraolimpijskih igrah v Tokiu, ki se bodo začele 24. avgusta. Na njih bo kot sodnik na strelskem tekmovanju nastopil član Strelskega kluba Brežice Robert Ferenčak, specialist za kontrolo strelske opreme, ki se vse bolj uveljavlja tudi kot vodja finalnih tekmovanj s pištolo, nekajkrat je bil tudi že vodja sodniške žirije za pištolske discipline na tekmah svetovnega pokala in je zelo cenjen v svetovni sodniški organizaciji. Spomnimo, da je na prejšnjih štirih paraolimpijskih igrah Slovenijo zastopal tudi strelec Damjan Pavlin iz Brezovske Gore, ki se lahko pohvali z dvema četrtima mestoma na največjem tekmovanju športnikov invalidov na svetu.

P. P., R. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»