Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pred zadnjim posavskim košarkarskim derbijem sezone

Objavljeno: Torek, 26.03.2019    Rubrika: Košarka Sporočilo
Pred zadnjim posavskim košarkarskim derbijem sezone
V ligi za razvrstitev v 4. SKL se bodo brežiški košarkarji še drugič (skupno že četrtič) pomerili proti ekipi iz Krškega.

Krško je slavilo na prvih treh medsebojnih tekmah v tej sezoni in tudi tokrat velja za favorita. Prvo tekmo so zanesljivo dobili z 81:57, ostali dve pa sta bili bolj napeti in izenačeni. Na drugi tekmi, ki se je igrala v Brežicah, so slavili v zadnjih sekundah tekme (69:72), na tretji tekmi pa so si prednost priigrali na začetku četrte četrtine in tekmo varno pripeljali do konca. Semafor je kazal 69:60 za Krško.

Na medsebojnih tekmah sta bila strelsko najučinkovitejša Simon Ban (KK Krško) s 27,5 točkami na tekmo in Domen Zevnik (KK Brežice) z 18 točkami na tekmo. Oba igralca sta tudi vodilna strelca svojih ekip v 4. SKL.

Pred zadnjim posavskim derbijem sezone si ekipi delita prvo mesto v skupini za razvrstitev z izkupičkom treh zmag in enega poraza. Prav zato ima ta tekma poseben tekmovalni pomen, saj že odloča o zmagovalcu skupine za razvrstitev v 4. SKL. Brežičani so v drugem delu izgubili le tekmo v Krškem, medtem ko je bilo Krško v zadnjem krogu poraženo proti bivšemu tretjeligašu Gorenji vasi (75:74). Brežiška ekipa je na dveh domačih tekmah v drugem delu v povprečju prejela 68 točk, medtem ko jih dosega 75. Krško na gostovanjih dosega po 82 točk, prejme pa jih 69.

Vabljeni v soboto, 30. 3. 2019, ob 19.uri v Športno dvorano Gimnazije Brežice! Tekmo bodo popestrili plesalci in plesalke iz Plesnega društva Imani. Vabljeni, vstopnine ni!

Vir: KK Brežice
 
« Nazaj na seznam
»