Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S turnirjem odprli obnovljeno košarkarsko igrišče v Krški vasi

Objavljeno: Torek, 26.09.2017    Rubrika: Košarka Sporočilo
DSC_0093

Med tekmo mešane ekipe KK Brežice in veteranske ekipe KK Brežice

Minula sobota, 23. 9. 2017, je bila za vaščane Krške vasi prav poseben športni praznik. Lokalno športno društvo »Krka« Krška vas je v sodelovanju s Košarkarskim klubom Brežice obnovilo košarkarsko igrišče in pripravilo Prijateljski košarkarski turnir.

21766707_521018334899634_5685057766324122320_n

Nagovor predsednika sveta KS Krška vas Staneta Budiča

Pred samim začetkom turnirja sta nekaj besed spregovorila tajnik športnega društva Matej Oblak in predsednik sveta Krajevne skupnosti Krška vas Stane Budič, ki sta se strinjala, da je bila zamenjava košev nujna za nadaljnji razvoj društva, športa in športno udejstvovanje otrok iz vasi. Izpostavila sta, da so bili stari koši v uporabi več kot trideset let, glavni razlog za zamenjavo pa so bili po Oblakovih besedah ravno otroci, katere se zopet v večjem številu opaža na igrišču.

Budič je izvedel prvi met na koš in s tem je bilo igrišče uradno odprto za uporabo. Sledil je turnir treh ekip. Poleg ekipe domačega športnega društva sta sodelovali še veteranska ekipa Košarkarskega kluba Brežice ter mešana ekipa članske in mladinske ekipe Košarkarskega kluba Brežice. Na vseh treh tekmah je bilo zelo zanimivo, napeto in borbeno, zmagovalci turnirja pa so suvereno postali veterani KK Brežice.

Gledalci so se zabavali tudi v različnih spretnostnih in košarkarskih igrah z žogo, v tekmovanju v metu za tri točke ter v prostih metih. Pozornost na turnirju je bila namenjena tudi najmlajšim, ki so se izjemno zabavali v različnih košarkarskih igrah.

V spomin na obnovo košarkarskega igrišča je športno društvo »Krka« Krška vas ob igrišču postavilo spominsko tablo z napisi vseh donatorjev in ostalih, ki so kakor koli pripomogli k obnovi. Zahvaljujejo se podjetju HPG Brežice za odstranitev in postavitev novih košev, podjetju Elan Inventa za izdelavo novih košev, Občini Brežice, Krki d.d., Novo mesto, PSC Paič Krška vas, Elmontu d.o.o. Krško, Alufinalu d.o.o., Ventehu d.o.o., Društvu PrejPotem Brežice, Servisu Lovše, Mojci Lovše s.p., Masaže Monca, Simoni Kozole s.p., Kolarstvu in Mizarstvu Gorišek s.p., Gostilni Pohak Cerklje ob Krki in Piceriji Amor, Nova vas pri Mokricah, ter Košarkarskemu klubu Brežice.

Vir: ŠD Krka Krška vas in Košarkarski klub Brežice
« Nazaj na seznam