Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tretji Dobrodelni vikend košarke v Brežicah uspešno spravljen pod streho

Objavljeno: Sreda, 17.10.2018    Rubrika: Košarka Sporočilo
DSC02460

Med člansko tekmo Brežice - Prebold Vrtnine Palir

Že tretje leto zapored se je v športni dvorani Gimnazije Brežice odvijal Dobrodelni vikend košarke. Minulo soboto in nedeljo so se številni gledalci zabavali ob dobrih, napetih tekmah Košarkarskega kluba Brežice in ob nastopu plesne skupine Alter Ego iz Plesnega društva Imani. Tako kot pretekla leta je bil tudi letos dogodek dobrodelen, saj so v klubu priskočili na pomoč društvu Ozara, nevladni humanitarni organizaciji, ki deluje na področju zdravstvenega in socialnega varstva.

DSC02338

Nastop hip hop skupine Alter Ego iz PD Imani

Z zbranimi prostovoljnimi prispevki bodo v društvu Ozara omogočili svojim članom dodatne prevoze iz njihovega stalnega bivališča do Dnevnega centra, kjer se bodo lahko izobraževali in povezovali ter delovali v skupnosti.

Na štirih odigranih tekmah so brežiški košarkarji zabeležili polovičen uspeh. Uspešnejši sta bili ekipi pionirjev in mladincev, ki sta nastopali v nedeljo, medtem ko smo v soboto na kadetski in članski tekmi videli odločitev o zmagovalcu šele v samem zaključku tekme oz. v podaljšku.

Ob tej priložnosti bi se v Košarkarskem klub Brežice radi zahvalili vsem, ki so pristopili in pomagali pri projektu, posebne zahvale pa gredo društvu Ozara, Zavodu Dobra družba, plesni skupini Alter Ego iz Plesnega društva Imani ter vsem, ki so namenili prostovoljne prispevke za društvo.

Zahvaljujemo se tudi: Gimnaziji Brežice, Občini Brežice, HPG Brežice, Elmont d.o.o. Krško, Numip d.o.o. Krško, Kmetijski trgovini Cerjak, Sipro inženiring d.o.o., SL - Inženiring Boršt d.o.o., Gofar tisku, Športnemu centru Relive, OMV Slovenija, Krki, tovarni zdravil, d.d., Novo mesto, Baru Rosca, Športnemu centru PowerHouse, Radiu Krka, Posavskemu obzorniku, ePosavju, Tehničnim pregledom AvtoKrka, Piceriji Italija Brežice in Športni zvezi Brežice. Hvala vam!

Rezultati:

Pionirji U15, 2. SKL, 2. krog
HPG Brežice – Ilirija 95:57
Strelci: Mijačinovič 39, Antolovič M. 37

Kadeti U17, 1. SKL, 2. krog
HPG Brežice – Krka Novo mesto 79:87
Strelci: Antolovič 30, Bratanič 16

Mladinci U19, 2. SKL, 3. krog
HPG Brežice – Terme Olimia Podčetrtek 75:70
Strelci: Hodžič 37, Zendeli in Antolovič 10

Člani, 4. SKL, 1. krog
Brežice – Prebold Vrtnine Palir 68:75
Strelci: Zendeli 17, Flajšman 15, Krošelj 11

Vir: KK Brežice
« Nazaj na seznam
»