Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi letos v Podbočju izpeljali košarkarski tabor

Objavljeno: Sobota, 06.07.2019    Rubrika: Košarka Bralci pišejo
kosarkarski tabor podbocje (15)
V nedeljo, 30. 6. 2019, smo se zbrali pred osnovno šolo Podbočje, kjer smo začeli s košarkarskim taborom. 31 otrok smo nastanili v prostorih šole, kjer smo bivali.

Košarkarsko znanje smo delili na zunanjih igriščih ob šoli ter v telovadnici šole. Spremljalo nas je vroče julijsko sonce. Poleg treningov s košarkarsko žogo smo izvajali tudi druge dejavnosti. Kopali smo se v reki Krki na Brodu in v Gazicah, veslali s čolni v Kostanjevici, streljali z loki, izvedli turnir v namiznem tenisu, imeli delavnico s poslikavo tekstila, dekleta so plesala s pom pomi in organizirali smo lov za skritim zakladom.
kosarkarski tabor podbocje (19)
Drugi dan smo postavili šotore in v njih prespali eno noč. Tretji večer smo imeli kino v telovadnici, kjer smo si ogledali dokumentarna filma o Luki Dončiču in Draženu Petroviču. Naslednji večer nam je nevihta preprečila pohod z baklami. Presenečenje, ki bi nas moralo čakati na poti, smo nato pripravili v šoli. Palačinke. Učiteljica Renata nam je spekla 60 palačink, ki so jih otroci tabora z veseljem pojedli.

Petdnevno druženje z otroki iz Podbočja, Brestanice, Brežic, Rake, Krškega in Cerkelj na Gorenjskem smo zaključili 4. 7. 2019. Na zaključku smo pred starši pokazali pridobljeno košarkarsko znanje. Tekmovali smo v metanju trojk, prostih metih in igri 1:1, 2:2 in 3:3. Pred začetkom so dekleta zaplesala na pesem Melody. Na taboru vedno izberemo tudi MVP tabora. Letos je to postal Matija Barbič iz Brežic, ki je pokazal največ košarkarskega znanja. Na koncu nam je Aleks Mirt zaigral na harmoniko in Karla Grubič nas je posladkala s tortama, ker je ravno zadnji dan praznovala rojstni dan. Trenerji, ki so na taboru delili košarkarsko znanje, so bili Frenk Rozman, Maj Rozman in Branko Strgar. Ti so na koncu vsakemu udeležencu za sodelovanje na taboru nadeli okoli vratu medaljo. V oranžnih majicah in s košarkarskimi žogami v rokah so udeleženci tabora utrujeni odhajali domov v želji, da se drugo leto zopet vidimo.

Napisala: Marjeta Škrbina Rozman
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte