Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tudi letos v Podbočju turnir trojic

Objavljeno: Torek, 05.07.2022    Rubrika: Košarka Sporočilo
IMG_3395
Športno društvo Podbočje in Klub posavskih študentov sta 18. junija na osnovnošolskem igrišču v Podbočju že drugo leto zapored organizirala košarkarski turnir trojic. Glede na uspešno izveden prvi turnir v letu 2021 je bila motivacija za še boljšo organizacijo toliko večja, kar se je pokazalo pri udeležbi na pripravah turnirja, kjer so na pomoč priskočili tudi osnovnošolski navdušenci nad košarko.

Turnir je potekal v dveh ločenih delih. Dopoldan je potekalo tekmovanje selekcije U16, v sklopu katerega je igralo šest ekip iz celotne regije. To tekmovanje je potekalo od 10. do 13. ure, ko je se je ta sklop turnirja zaključil s finalno tekmo, ki je podala končnega zmagovalca, ekipo Dobindol iz Novega mesta.
IMG_3511

Sledil je premor, med katerim so organizatorji dodatno pripravili teren za nadaljevanje dogodka oz. tekmovanje članov, ki se je začelo ob 16. uri. Na njem je sodelovalo 18 ekip iz celotne dolenjske in posavske regije z igralci različnih starosti in veščin. Člansko tekmovanje je potekalo približno do polnoči, ko se je zaključilo s finalno. Prvo mesto je zasedla ekipa Sončki, drugo mesto ekipa Basketaši in tretje mesto ekipa Bar Žabca. Tako za tekmovanje U16 kot tudi za člansko tekmovanje so organizatorji podelili pokale in različne praktične nagrade, pri starejših so podelili denarne nagrade, prav tako pa tudi nagradi za najkoristnejša igralca obeh tekmovanj. Poleg ekipnih preizkušanj je v večernem času potekalo tudi tekmovanje v metanju trojk med več kot 20 udeleženci. Zmagovalec je prejel pokal in praktično nagrado.
IMG_2644


V celoti so organizatorji dogodka zelo zadovoljni z izvedbo turnirja, saj so dosegli njihov glavni cilj, ki je bil privabiti več ekip in obiskovalcev kot predhodno leto. Ocenjujejo, da se je tekom celotnega dne dogodka poleg vseh tekmovalcev udeležilo približno 250 obiskovalcev/gledalcev, kar je napredek glede na predhodno leto. Kot pravijo sami, je bil glavni namen dogodka promocija košarke in nasploh športnega udejstvovanja v krajevni skupnosti Podbočje in njeni širši okolici. Poleg tega pa dogodek služi tudi kot način za povezovanje domačinov, ki z udeležbo pokažejo podporo organizatorjem. V ta namen so organizatorji odločeni, da bodo v bodoče nadaljevali s prirejanjem podobnih dogodkov.

Vir: ŠD Podbočje              
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško