Časopis za pokrajino Posavje
29.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Turnir trojk: Projekt: Zicer 3x3

Objavljeno: Torek, 06.06.2017    Rubrika: Košarka Sporočilo
kosarkarski_turnir_trojk_v_brezicah60

Utrinek s finalne tekme

Košarkarski klub Brežice je v sklopu Športnega vikenda 2017 vnovič organiziral turnir trojk, imenovan Projekt: Zicer 3x3. Tokrat se je na zunanjih igriščih pri športni dvorani Gimnazije Brežice zbralo devet članskih ekip. Ekipe so bile razporejene v dve skupini s po petimi in štirimi ekipami. Napredovali sta prvo- in drugouvrščeni ekipi, ostale ekipe pa so se med seboj pomerile še v razigravanju za končno uvrstitev na turnirju.

kosarkarski_turnir_trojk_v_brezicah68

Zmagovalna ekipa PrejPotem s podeljevalcem Dejanom Kolarjem iz KK Brežice

V prvem polfinalu sta se pomerili ŠD Gotna vas in Bubka Bar Gofar. Fantje iz okolice Novega mesta so, po težki borbi pod obročem, slavili šele v zadnjih minutah tekme in se zasluženo uvrstili v finale z rezultatom 6-4. V finalu pa se jim je pridružila še ekipa PrejPotem, ki ni imela toliko težav proti ekipi AP (rezultat: 9:5). V finalni tekmi sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, dokler ni stvari v svoje roke vzela ekipa PrejPotem in s tremi zaporednimi trojkami naredila neulovljivo prednost 15-7. Za zmagovalno ekipo so nastopali: Žan Matjašič, Jernej Glas, Denis Špec in David Lužar. Zmagovalci pa so z osvojenim prvim mestom dobili možnost nastopa na enem izmed kvalifikacijskih turnirjev za državno prvenstvo Samsung 3x3.

Ob tem čudovitem košarkarskem dnevu bi se radi zahvalili Športni zvezi Brežice za pomoč pri soorganizaciji turnirja, košarkarski trgovini Dunk Shop, ki je poskrbela za praktične nagrade, aktivu PrejPotem Brežice, ki so skrbeli za regeneracijo in hidracijo igralcev, ter Baru Aquarius, ki je skrbel za osvežitev gledalcev. Posebne zahvale pa gredo tudi GoFar tisku, Gimnaziji Brežice, Okrepčevalnici »Bistro« Lukež, Športnemu društvu Skopice, Športnemu društvu »Krka« Krška vas in Turističnemu društvu Krška vas ter novinarju Posavskega obzornika Petru Pavloviču za aktivno udeležbo na samem igrišču kot tudi izven njega in za odlične fotografije iz turnirja.

Prav posebna zahvala pa gre tudi vam, dragi gledalci in podporniki košarke in Košarkarskega kluba Brežice, da ste se udeležili prijetnega dogodka ter spremljali ekipe v fair tekmah.

Končni vrstni red turnirja:

PrejPotem
ŠD Gotna Vas
AP
Bubka Bar Gofar
Cool Runnings
Space Jam
ŽB
Dunk Shop-Zicer
Juve

Rezultate skupinskega dela, polfinala in finala si lahko ogledate tudi tule:

http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ17FEGOHXKSZZZ?tabView=Results

#brežiškišportnivikend
#projektzicer3x3
#mismobrežice

Vir: KK Brežice, foto: P. P. in M. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte