Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podbočju se spet igra članska košarka, za začetek zmaga

Objavljeno: Nedelja, 17.10.2021    Rubrika: Košarka Redakcija
DSC_0331

Vzdušje v dvorani je spominjalo na nekdanje čase podboške košarke.

Po približno desetletju premora se je v Podbočje vrnila moška članska košarka. Novoustanovljena ekipa je sinoči debitirala v 4. SKL in v domači dvorani premagala ekipo KK Orli Postojna s 75:64.

Domačini so v tekmo pred številnimi navijači vstopili pričakovano nervozno, ne nazadnje je bilo na tribuni več kot 150 gledalcev, kar dokazuje, da je Podbočje še vedno košarkarski kraj. Po prvi četrtini so tako vodili gostje (10:14), v drugi četrtini pa je Podbočjanom pod vodstvom mladega trenerja Alana Pšeničnika že bolje steklo in na polčas so odšli z vodstvom z 32:29. V tretji četrtini še vedno niso strli precej bolj izkušenih gostov na čelu z Jasminom Hercegovcem, znanim predvsem iz 3x3 košarke, v zadnji četrtini pa jim je končno stekel tudi met z razdalje, omejili so tudi učinek omenjenega in tekmo dobili dokaj zanesljivo. Pri domačih so največ točk dosegli Gašper Brežnjak (19), Jan Sintič (19) in Lovro Jurečič (14), pri gostih pa jih je že omenjeni Hercegovac dosegel kar 29.

DSC_0367

Slavje po koncu tekme

"Vedeli smo, da bomo živčni, saj smo si naložili veliko pritiska. Vedeli pa smo tudi, da lahko zmagamo, če bomo igrali našo igro, saj smo se mesec in pol res dobro pripravljali," je po tekmi povedal domači kapetan Jan Sintič. "Lepo je igrati s takšno ekipo domačinov, v njej smo sami mladi igralci. Naš cilj je le spet zagnati člansko košarko v Podbočju in dati mladim priložnost, da trenirajo," je še dodal eden izmed pobudnikov ponovne ustanovitve članek ekipe. Čeprav so novinci v uradnem tekmovanju KZS, so si za cilj zastavili tudi napad na tretjo ligi, čeprav se zavedajo, da jim bo predvsem zaradi neizkušenosti težko uspelo. "Vendar s treningom in srčno igro lahko pridemo do boja za tretjo ligo," še pravi domači kapetan.

Podbočje ima sicer dolgo košarkarsko tradicijo, ki se je začela leta 1975. V začetku 90. letih prejšnjega stoletja se je podboška ekipa prebila v prvo slovensko ligo in se preselila v Krško, kjer je pod imenom Interier osvojila celo drugo mesto v državnem prvenstvu. Pred dobrimi 15 leti je za nekaj sezon (do leta 2012) spet zaživela članska ekipa, nekaj časa so nato igrale mlajše kategorije tako fantov kot deklet. Po prvi tekmi sodeč je kraj spet zajela prava košarkarska evforija.

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»