Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Podbočju zaključili deseti košarkarski tabor

Objavljeno: Torek, 10.07.2018    Rubrika: Košarka Bralci pišejo
DSC_0402

Udeleženci letošnjega tabora

Od 1. do 5. julija je v osnovni šoli Podbočje potekal že 10. košarkarski tabor za učence od 1.  do 9. razreda. Letos je bilo na taboru 13 deklet in 19 fantov.

Prišli so iz Podbočja, Rake, Krškega, Brežic in Cerkelj na Gorenjskem. Vsak dan so v dopoldanskem in popoldanskem času po uro in pol do dve uri nabirali košarkarsko znanje. Po popoldanskem treningu so sledile tekme. Trenirali so v treh starostnih skupinah. Košarkarsko znanje so delili: Frenk Rozman, Tomaž Žabčič in Maj Rozman.
_DSC7318

All star tekma

Poleg košarke so na taboru počeli še marsikaj drugega. Veslali so po reki Krki, se kopali v njej, igrali baseball, odšli so na orientacijo po opisani poti. Zvečer so v telovadnici na projekciji gledali svetovno nogometno prvenstvo. Na tabornem ognju, ki so ga zakurili drugi zvečer, so pekli penice. Aleks Mirt je igral na harmoniko. Učili so se postavljati šotore, v katerih so prespali eno noč. Zelo pogumni so spali dve noči, vendar jih je drugi dan zjutraj nevihta pregnala iz šotorov. Dekleta so poleg igranja košarke  plesala in sestavila koreografijo, s katero so se zadnji dan predstavila staršem. Nadele so si ime plesna skupina Flamingo. Za plesni nastop  so si same porisale  majice. Za deseto obletnico tabora so dekleta ob pomoči mentorice spekle dve nutelini torti in jih okrasile.

Tretji dan smo v goste povabili prve udeležence tabora, ki je bil organiziran leta 2009. Odzvali so se Lovro, Žiga in Lora Ana Jurečič, Vito An Krošelj, Florijan Roštohar in Nejc Kramar. Odigrali so tekmo proti trenerjem, ki so sodelovali na prejšnjih taborih. Na koncu je bil rezultat v korist trenerjev. Po tekmi smo razrezali torti in ju z veseljem pojedli. Zadnji dan so mladi košarkarji staršem pokazali,  kaj so se novega naučili. Pomerili so se v  v igri 1:1, metanju trojk in prostih metih. Po all star tekmi je sledila podelitev priznanj za sodelovanje.  MVP tabora je letos postal Luka Mijačinovič, ki je izstopal po svojem košarkarskem znanju. Utrujeni od treningov in vseh ostalih aktivnostih smo se poslovili pozno popoldne z željo, da se drugo leto spet vidimo.

Marjeta Škrbina Rozman
 
« Nazaj na seznam
»