Časopis za pokrajino Posavje
24.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V slovenski košarkarski reprezentanci tudi Aleksandra in Eva

Objavljeno: Sreda, 19.06.2019    Rubrika: Košarka Redakcija
Kosarakarici, Eva Lisec in Aleksandra Kroselj (17)

Eva Lisec in Aleksandra Krošelj (od leve proti desni)

Še osem dni nas loči od začetka ženskega evropskega košarkarskega prvenstva, ki bo potekal v srbskem Nišu in v slovenski košarkarski reprezentanci bosta tudi dve Posavki, obe iz sevniške občine – Aleksandra Krošelj in Eva Lisec. Poleg njiju je selektor Damir Grgić v izbrano vrsto povabil še Niko Barič (kapetanka), Tejo Oblak, Annamario Prezelj, Zalo Friškovec, Evo Rupnik, Tino Jakovino, Marušo Seničar, Shante Marie Evans, Meriso Dautović in Tejo Goršič.

1,93 metrov visoka Eva Lisec je profesionalna slovenska košarkašica, ki igra v italijanskem prvoligaškem klubu. V dresu slovenske ženske košarkarske reprezentance je doslej zbrala dvanajst uradnih nastopov. Igra na položaju centra. 1,70 metrov visoka Aleksandra Krošelj je uspešno debitirala v lanskoletnih kvalifikacijah za nastop na evropskem košarkarskem prvenstvu 2019. V dresu slovenske ženske košarkarske reprezentance bo zaigrala na položaju organizatorice igre.

Izbrana slovenska ženska košarkarska vrsta nastopa na EuroBasketu 2019 v skupini C in prvo tekmo bodo Slovenke odigrale v četrtek, 27. junija, proti Madžarkam. Tekma drugega kola se bo odvijala v petek, 28. junija, in njihove nasprotnice bodo košarkašice Turčije. Po dnevu premora se bodo v nedeljo, 30. junija, pomerile še z italijansko žensko košarkarsko reprezentanco.

S. R.
 
« Nazaj na seznam
»